espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 6:41:56 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 14:50

Μιανμάρ: Ακόμη 90.000 Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές

Συντάκτης:
Συνολικά 87.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, έχουν εγκαταλείψει από τις 25 Αυγούστου τη Μιανμάρ για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Με τη νέα αυτή εκτίμηση ανεβαίνει σε σχεδόν 150.000 ο αριθμός των Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εργαζόμενων στον ΟΗΕ στην πόλη Κοξ Μπαζάρ στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 14:50

Ερημώνει το κέντρο της Νέας Υόρκης

Συντάκτης:
Το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης κατεβάζουν ρολά. Διάσημα εστιατόρια αλλά και καταστήματα με παγκόσμια φήμη αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, και στην πολυσύχναστη περιοχή του «Μεγάλου Μήλου» οι σκοτεινές βιτρίνες πληθαίνουν.
Συνολικά 87.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, έχουν εγκαταλείψει από τις 25 Αυγούστου τη Μιανμάρ για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Με τη νέα αυτή εκτίμηση ανεβαίνει σε σχεδόν 150.000 ο αριθμός των Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εργαζόμενων στον ΟΗΕ στην πόλη Κοξ Μπαζάρ στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Ένας 70χρονος Πολωνός, λάτρης του καγιάκ, κατάφερε να διασχίσει για τρίτη φορά τον Ατλαντικό μόνος του, φθάνοντας χθες στις γαλλικές ακτές, 111 ημέρες αφού αναχώρησε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Εντείνεται η κρίση στη χερσόνησο της Κορέας, μετά τη χθεσινή πυρηνική δοκιμή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Απαντώντας σήμερα η Σεούλ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ευρείας έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια κατά μήκος με τα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να καταργήσει το μέτρο βάσει του οποίου χορηγούνται άδειες παραμονής και εργασίας σε εκείνους που είχαν μπει στη χώρα παράτυπα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, όμως θα δώσει στο Κογκρέσο έξι μήνες για να προετοιμάσει μια νομοθετική εναλλακτική λύση, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δύο πηγές ενήμερες για το σχέδιό του.
Η εταιρεία στην οποία ανήκει το χημικό εργοστάσιο στο Κρόσμπι του Τέξας όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τεράστιες ποσότητες οργανικών υπεροξειδίων που βρίσκονταν αποθηκευμένες εκεί αποφάσισε να προχωρήσει στην ελεγχόμενη καύση των εναπομεινάντων εμπορευματοκιβωτίων με την εύφλεκτη και βλαβερή για τους ανθρώπους όταν καίγεται ουσία.
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 10:50

Ζει ο Μπαγκντάντι; Και αν ναι, πού κρύβεται;

Συντάκτης:
Αμερικανός στρατηγός αμφισβητεί τον ισχυρισμό των Ρώσων ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε στη Ράκα της Συρίας τον Μάιο και υποστηρίζει ότι κρύβεται σε απομονωμένη περιοχή στα σύνορα Ιράκ και Συρίας.
Ικανότερη, συμπαθέστερη και πιο πειστική βρήκαν την καγκελάριο Μέρκελ στην προεκλογική τηλεμαχία το βράδυ της Κυριακής οι Γερμανοί, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς κρίθηκε πιο επιθετικός και πιο κοντά στον πολίτη.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως ο Πούτιν συζήτησε την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις βαθιές ανησυχίες τους για την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο.