Κόσμος
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 18:50
Σε ψυχιατρείο μεταφέρεται ο νεαρός με μαχαίρι στον Πύργο του Αϊφελ
Συντάκτης: Eidisis.grΣε άρση καταλογισμού οδήγησε η ψυχιατρική εξέταση του νεαρού Γάλλου, μαυριτανικής καταγωγής, που οπλισμένος με μαχαίρι και φωνάζοντας στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος» προσπάθησε να περάσει τον κλοιό ασφαλείας στον Πύργο του Άιφελ.
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 18:00
Σαν Φρανσίνκο: «Φρούριο» πλούσιων κατοικιών έχασε το δρόμο κάτω από τα πόδια του
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Πρεσίντιο Τέρεϊς στο Σαν Φρανσίκο είναι μία σχετικά μικρή (έκτακσης ενός μεγάλου οικοδομικού τετραγώνου) ομάδα πολυτελών κατοικιών που θεωρείται μία ένα από τα πιο «κλειστά κλαμπ» πλούσιων ιδιοκτητών στην πόλη που θέλουν την ησυχία τους.
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 17:50
ΗΠΑ: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, λένε κυβερνητικοί επιστήμονες - Θα κωφεύσει ο Τραμπ;
Συντάκτης: Eidisis.grΤο προσχέδιο έκθεσης 13 αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών καταλήγει πως η υπερθέρμανση είναι γεγονός και πως η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι η κύρια αιτία της - κάτι που αντικρούει τη θέση που έχει πάρει η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία και είναι ο τελικός παραλήπτης της έκθεσης.
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 17:50
DW: «Ναι» στην επίσκεψη γερμανών βουλευτών στο Ικόνιο
Συντάκτης: Eidisis.grΠράσινο φως στην επίσκεψη βουλευτών στους γερμανούς στρατιώτες της νατοϊκής βάσης του Ικονίου έδωσε η Άγκυρα, η οποία είχε αρνηθεί τη σχετική άδεια στα τέλη Ιουλίου.


Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 16:50
H Κένυα ψηφίζει πρόεδρο εν μέσω ανησυχιών για εντάσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΟι Κενυάτες προσέρχονται μαζικά και, μέχρι στιγμής, ειρηνικά στα εκλογικά τμήματα για τις βουλευτικές και -κυρίως- για τις προεδρικές εκλογές, εν μέσω ανησυχιών για εντάσεις. Τα προγνωστικά, πριν ανοίξουν οι κάλπες, σχημάτιζαν την εικόνα μάχης στήθους με στήθους μεταξύ του απερχόμενου Ουχούρου Κενιάτα και του αντιπολιτευόμενου Ράιλα Οντίνγκα.
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 16:50
Κόλαφος ΟΗΕ στη Βενεζουέλα-Βλέπει κυβερνητική βία και αυθαίρετες συλλήψεις
Συντάκτης: Eidisis.grΣε μία εξαιρετικά σκληρή του αναφορά σε βάρος του Καράκας, το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μιλά για «υπερβολική βία» από την πλευρά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας επιρρίπτοντας την ευθύνη ξεκάθαρα στα «υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης».
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 15:50
Γκέι γάμος: Το «αγκάθι» στο πλευρό κάθε αυστραλέζικης κυβέρνησης
Συντάκτης: Eidisis.grΜπορεί το 61% των Αυστραλών να τάσσεται υπέρ των γκέι γάμων (σύμφωνα με δημοσκόπηση), ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο το ζήτημα έχει κατ' επανάληψη προκαλέσει τριγμούς σε κυβερνήσεις, ανεξαρτήτου πολιτικής κατεύθυνσης.
O συντηρητικός πρωθυπουργός Τζον Χάουραντ τάχθηκε κατά των γκέι γάμων το 2004 και από τότε έγιναν πολλές απόπειρες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για να επανέλθουν.
O συντηρητικός πρωθυπουργός Τζον Χάουραντ τάχθηκε κατά των γκέι γάμων το 2004 και από τότε έγιναν πολλές απόπειρες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για να επανέλθουν.
«Συναγερμός» έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για μολυσμένα αυγά προέλευσης Ολλανδίας. Εκτός από την Ολλανδία, έχουν πληγεί επίσης Γερμανία, Ελβετία και Σουηδία -όπου εκατομμύρια αυγά αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν-, ενώ Γαλλία και Βρετανία επλήγησαν με την σειρά τους από την κρίση που έχει ξεσπάσει.
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 14:50
200 ημέρες Τραμπ με την δημοτικότητα σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό
Συντάκτης: Eidisis.grΈξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN. Παράλληλα, τα 3/4 των Αμερικανών δηλώνουν ότι δε μπορούν να εμπιστευτούν τα περισσότερα από αυτά που ακούν από τον Λευκό Οίκο.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Νόρου στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο νησί Χονσού, το πρωί της Τρίτης.
Ο τυφώνας κινείται με ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρας, προκαλώντας σοβαρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου, ωστόσο, φαίνεται να είναι αρκετά αποδυναμωμένος.
Ο τυφώνας κινείται με ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρας, προκαλώντας σοβαρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου, ωστόσο, φαίνεται να είναι αρκετά αποδυναμωμένος.