espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 3:21:04 μμ

Κόσμος

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έγραψε την «απολογία» του υιού του σχετικά με την συνάντηση που είχε με τη Ρωσίδα δικηγόρο.

Σύμφωνα με την νεότερη εκδοχή, δεν συζητήθηκε η ζημιά που μπορεί να γίνει στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι, αλλά οι υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία.
Ο πιλότος και τρεις επιβαίνοντες ενός τουριστικού αεροσκάφους τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, κάποιοι σοβαρά, έπειτα από την συντριβή του αεροσκάφους σε 1.900 μέτρα υψόμετρο κοντά στο ορεινό πέρασμα Σενί (στο γαλλικό διαμέρισμα της Σαβοΐας), σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Ακριβώς δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, η τοπική κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την απόσχισή της από την Ισπανία, εντείνουν τις προετοιμασίες για τον δρόμο προς τις κάλπες και την άμυνά τους απέναντι στο κεντρικό κράτος, που επιθυμεί να ακυρώσει νομικά και ηθικά τη διαδικασία.
To ταχύπλοό του χρησιμοποίησε ένας Καναδός προκειμένου να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να περιορίσει τις φλόγες σε περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας. Τουλάχιστον μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική.

Δίπλα του, η αρραβωνιαστικιά έδινε οδηγίες.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επέβαλε τη Δευτέρα νομικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα», μία μέρα μετά τις εκλογές για τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.
Το αμερικάνικο Πεντάγωνο αποδοκίμασε τη Δευτέρα τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει σύγχρονο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας από τη Ρωσία αντί να επενδύσει σε τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 08:50

Η επόμενη μέρα από τη «νίκη» του Μαδούρο

Συντάκτης:
Και τώρα τι; Πώς θα είναι η επόμενη μέρα στη Βενεζουέλα μετά την αιματοβαμμένη κυβερνητική «νίκη» στις εκλογές της περασμένης Κυριακής; Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο και μόνο επειδή εξελέγη η περιώνυμη Συντακτική Συνέλευση, που θα ξαναγράψει το Σύνταγμα στα μέτρα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομάκρυνε από τον Λευκό Οίκο τον διευθυντή επικοινωνίας, Άντονι Σκαραμούτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας New York Times.

Ο Σκαραμούτσι είχε χρησιμοποιήσει χυδαία γλώσσα κατά του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους αλλά και άλλων μελών της κυβέρνησης.
Ο πιλότος και τρεις επιβαίνοντες ενός τουριστικού αεροσκάφους τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, κάποιοι σοβαρά, έπειτα από την συντριβή του αεροσκάφους σε 1.900 μέτρα υψόμετρο κοντά στο ορεινό πέρασμα Σενί (στο γαλλικό διαμέρισμα της Σαβοΐας), σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Ενας άνδρας, που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 3χρονου κοριτσιού, εκτελέστηκε τη Δευτέρα δημοσίως στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων.

Αστυνομικος πυροβόλησε πέντε φορές με αυτόματο τουφέκι τον Μουχάμαντ αλ Μαγκράμπι, ηλικίας 41 ετών, καθώς εκείνος κειτόταν με τα χέρια πίσω στη πλάτη, δεμένα με χειροπέδες, σε μια κουβέρτα στο έδαφος στην πλατεία Ταχρίρ της Σαναά, αφού δικαστής ανέγνωσε την απόφαση επιβολής της θανατικής ποινής.