espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 8:54:38 πμ

Κόσμος

Στην πρώτη του ομιλία για θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από όλες τις χώρες «να απομονώσουν» το Ιράν και δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να ηγηθούν της μάχης κατά του εξτρεμισμού.
Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 22:50

Ο Ερντογάν στην ηγεσία του AKP

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έπειτα από μόλις τρία χρόνια απουσίας, χάρις στην εφαρμογή του πρώτου μέτρου που απορρέει από την συνταγματική μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε με το δημοψήφισμα του Απριλίου.
Οι πυρηνικές δοκιμές μεγάλου ύψους που πραγματοποίησαν στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ προκάλεσαν ισχυρές γεωμαγνητικές διαταραχές, από τις οποίες καταστράφηκαν μάλιστα αρκετοί δορυφόροι, αποκαλύπτουν αμερικανικά έγγραφα που παρέμεναν απόρρητα μέχρι πρόσφατα.
Ενώπιον νέας πολιτικής παράλυσης βρίσκεται πλέον η Βραζιλία μετά την άρνηση του προέδρου Τέμερ να παραιτηθεί εν όψει της έρευνας που πραγματοποιεί το Ανώτατο Δικαστήριο για υπόθεση διαφθοράς.

Η χώρα ζει πάλι μέρες του 2016, όταν το Κογκρέσο είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την καθαίρεση της εκλεγμένης προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ.
Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 15:50

Μία ακόμα εκτόξευση πυραύλου από τη Β.Κορέα

Συντάκτης:
Συνεχίζει το καθεστώς της Βορείου Κορέας τις πυραυλικές δοκιμές, παρά τις προειδοποιήσεις τις διεθνούς κοινότητας.

Την Κυριάκη «έφυγε» ένας ακόμα πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Σεούλ.
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ξενώνα σουηδικής φιλανθρωπικής ΜΚΟ στην Καμπούλ, σκοτώντας μια Γερμανίδα καθώς και τον αφγανό φρουρό.

Μία ακόμα γυναίκα από τη Φινλανδία αγνοείται, πιθανότητα να έχει πέσει θύμα απαγωγής.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο περιφερειακής Συνόδου, για τον τρόπο αντιμετώπισης του ισλαμικού φονταμεταλισμού.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το CNN, η ομιλία του προέδρου έχει γραφτεί από το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε το Διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες μουσουλμανικών χωρών.
Ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί όμιλοι ιδρύουν θυγατρικές, ή ενδεχομένως και εικονικές εταιρείες, στη Μάλτα, για να εκμεταλλευτούν τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, προκαλώντας φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων στις χώρες της ΕΕ όπου εδρεύουν.

Αυτό προκύπτει από χιλιάδες σελίδες εγγράφων, τα λεγόμενα Malta Files, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του ερευνητικού δικτύου European Investigativ Collaborations (EIC) και δημοσιεύονται σταδιακά σε 13 ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ, στόχος κατηγοριών για διαφθορά και παρακώλυση της δικαιοσύνης, δήλωσε το Σάββατο κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, του δεύτερου σε διάστημα δύο ημερών, ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες που τον παρουσιάζουν ως δράστη δωροδοκίας για την εξαγορά της σιωπής μάρτυρα είναι κατασκευασμένες και ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να διακόψει την εναντίον του έρευνα για διαφθορά μέχρι την ανάλυση του υλικού.
Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 09:00

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου Μακρόν

Συντάκτης:
Απ' όλα έχει ο Μακρόν. Μοιρασμένη ακριβώς ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους και νεοφερμένους από την κοινωνία των πολιτών, έμπειρους και πρωτάρηδες στην πολιτική, 30άρηδες και πιο ώριμους, είναι η πιο ποικιλόμορφη, πολυσυλλεκτική και ετερόκλητη κυβέρνηση της Γαλλίας.