espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 10:41:22 μμ

Κόσμος

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia θα εξακολουθήσει να μην είναι προσβάσιμη στην Τουρκία όσο δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης που απαιτούν την απόσυρση άρθρων τα οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει ανακριβή, προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής της υπηρεσίας τεχνολογίας επικοινωνιών στην Τουρκία.
Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο της ηθοποιού Ρόμι Σνάιντερ, ο οποίος βρίσκεται στο μικρό νεκροταφείο του Μποϊσί σαν Ανουά, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φύλακες του κοιμητηρίου βρήκαν την πλάκα του τάφου να κείτεται μερικά μέτρα παραπέρα.
Περισσότεροι από 50 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ορυχείο στην επαρχεία Γκολεστάν του Ιράν, αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι οι νεκροί, ενώ υπάρχουν και 25 τραυματίες.
Η Βρετανία δεν σκοπεύει να πληρώσει τον «λογαριασμό» των 100 δισ. ευρώ για το διαζύγιο με την ΕΕ, σημειώνει ο Ντέιβιντ Ντέιβις, αρμόδιος υπουργός για το Brexit. Λονδίνο και Βρυξέλλες συγκρούονται για το ποσό που καλείται η Βρετανία να πληρώσει για έξοδο από την Ένωση, το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που αναφερόταν στις αρχικές εκτιμήσεις.
Πρώτα ο Τραμπ και μετά η Μαρίν Λεπέν. Ο δεξιός λαϊκισμός κερδίζει έδαφος στη Δύση. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η αριστερά έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη.

Απορρίπτει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την κριτική πως είναι ευάλωτη σε εκβιασμό λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, λέγοντας ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 16:50

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι

Συντάκτης:
Την επιθυμία του να αρθούν οι γρήγορα οι ρωσικοί περιορισμοί στο εμπόριο αναμένεται να εκφράσει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο συναντάται την Τετάρτη στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.
Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 16:50

DW: Ο «σίφουνας» Σούλτς δεν σαρώνει πλέον

Συντάκτης:
Η συμπάθεια που "ξύπνησε" ο Μάρτιν Σουλτς στους γερμανούς ψηφοφόρους δεν ήταν διαρκείας. Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις επιβεβαιώνουν τα πεπερασμένα όρια της ακτινοβολίας του. Σταθερά για τους Γερμανούς πρώτη η Μέρκελ.
Με φόντο το δημοσίευμα των Financial Times που ανέβασε στα 100 δισ. ευρώ τη «λυπητερή» του Brexit για το Λονδίνο, η Κομισιόν διά του επικεφαλής διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ, παρουσιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων.
Τα δύο τρίτα των υποστηρικτών του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν λευκό στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ σχεδόν το 35% θα ψηφίσει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου.