Κόσμος
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 17:50
Η Αυστρία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορά της
Συντάκτης: Eidisis.grΤους ελέγχους στα ανατολικά της σύνορα ενισχύει η Αυστρία, μετά τον εντοπισμό την Πέμπτη των σορών 71 προσφύγων μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο της χώρας, το οποίο είχε περάσει μέσω Ουγγαρίας.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 17:50
Κίεβο:Συγκρούσεις για τη μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές
Συντάκτης: Eidisis.grΣυγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έχουν ξεσπάσει στο Κίεβο, αφότου το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα σε πρώτη ανάγνωση ένα σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης, την οποία απαιτούσαν οι Δυτικοί και αποδίδει περισσότερη αυτονομία στις εξεγερμένες φιλορωσικές ανατολικές περιοχές.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 16:50
Πιθανή έρευνα για μυστική υπεράσπιση Μπλερ στον Καντάφι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας σχετικά με μυστική προσπάθεια για την παραμονή του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι στην εξουσία κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής εκστρατείας του 2011 για την ανατροπή του Λίβυου ηγέτη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 16:50
Αναγνωρίζεται το ινδιάνικο όνομα του ψηλότερου βουνού στη Β. Αμερική
Συντάκτης: Eidisis.grH υψηλότερη κορυφή στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου φτάνει τα 6.194 μέτρα και είναι το Όρος Μακκίνλευ. Με απόφαση του Λευκού Οίκου, το Μακκίνλεϊ εξαφανίζεται, και πλέον το όρος θα λέγεται ξανά Ντενάλι - η ονομασία που χρησιμοποιούσαν οι αυτόχθονες κάτοικοι της Αλάσκα και πλέον αποκαθίσταται.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 16:50
Οι Ταλιμπάν παραδέχονται ότι έκρυβαν το θάνατο του μουλά Ομάρ
Συντάκτης: Eidisis.grΟι αφγανοί Ταλιμπάν παραδέχθηκαν τη Δευτέρα ότι απέκρυπταν για δύο χρόνια τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη τους, μουλά Ομάρ, ώστε να μην χάσουν την ορμή τους στις μάχες εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, οι οποίες ετοιμάζονταν να φύγουν από τη χώρα.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 15:50
Μούσκεμα από τον ιδρώτα o Βαλς κατά την διάρκεια ομιλίας
Συντάκτης: Eidisis.grΜούσκεμα από τον ιδρώτα έγινε στην χθεσινή του ομιλία ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς.
Μετά από μια μαχητική ομιλία διάρκειας μιας ώρας κατά την οποία ο γάλλος πρωθυπουργός κήρυξε τη μάχη εναντίον του «αντιδραστικού μπλοκ» ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, το λευκό του πουκάμισο είχε γίνει πια σχεδόν διάφανο.
Μετά από μια μαχητική ομιλία διάρκειας μιας ώρας κατά την οποία ο γάλλος πρωθυπουργός κήρυξε τη μάχη εναντίον του «αντιδραστικού μπλοκ» ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, το λευκό του πουκάμισο είχε γίνει πια σχεδόν διάφανο.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 15:50
Κροατία: Ριζικές αλλαγές στη διαδικασία πτώχευσης εταιρειών
Συντάκτης: Eidisis.grΕταιρείες με «παγωμένους» (τραπεζικούς) λογαριασμούς για διάστημα άνω των 120 ημερών, στην Κροατία, θα υπάγονται αυτόματα σε καθεστώς πτώχευσης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νέο νόμο περί πτώχευσης νομικών προσώπων, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 15:00
Βρετανία: Συνελήφθησαν 100 άτομα στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ βρετανική αστυνομία συνέλαβε 92 άτομα κατά την πρώτη μέρα του ετήσιου καρναβαλιού του Νότινγκ Χιλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σεξουαλικά αδικήματα ενώ 25 για αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σεξουαλικά αδικήματα ενώ 25 για αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 15:00
Ναι στο δημοψήφισμα για το Brexit λένε οι περισσότεροι Βρετανοί
Συντάκτης: Eidisis.grΥπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον για την παραμονή ή όχι της χώρας από την ΕΕ τάσσεται η πλειοψηφία των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research, το 58% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research, το 58% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το δημοψήφισμα.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 14:50
Η Μέρκελ πιέζει την ΕΕ να κινηθεί γρήγορα για το μεταναστευτικό
Συντάκτης: Eidisis.grΤο τεράστιο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη πρόκληση και για τη Γερμανία - ακόμη μεγαλύτερη και από την κρίση στην Ελλάδα που επισκίασε οτιδήποτε άλλο τους πρώτους έξι μήνες του έτους.