Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:52:25 μμ

Κόσμος

Απειλές από νεοναζί δέχεται ο δήμαρχος του Χαϊντενάου, στην ανατολική Γερμανία, μετά το άνοιγμα ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε γερμανική εφημερίδα.

Ο Γιούργκεν Όπιτς, ο δήμαρχος της μικρής αυτής πόλης στην οποία έγιναν βίαιες διαδηλώσεις κατά των μεταναστών την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στην Sonntag Express ότι η σύζυγός του βρήκε ένα σημείωμα «με συγκεκριμένες απειλές για άσκηση βίας» στο γραμματοκιβώτιό τους την Πέμπτη.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 12:50

Νέα σφαγή της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Συντάκτης:
Το θάνατο 56 κατοίκων σε απομακρυσμένο χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας μετά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ επιβεβαίωσε ο οικείος κυβερνήτης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την προσπάθεια της ισλαμιστικής οργάνωσης να επεκτείνει τον έλεγχό της.
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 12:50

Διεθνείς έλεγχοι σε πλοία της ποντοπόρου

Συντάκτης:
Εξειδικευμένους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν την εκπαίδευση των πληρωμάτων και τις συνθήκες εντός των πλοίων θα διεξάγουν διεθνώς οι αρχές πολλών κρατών στα πλαίσια της διεθνούς συμφωνίας SOLAS και των ψηφισμάτων της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).
Η Ουγγαρία συνεχίζει την κατασκευή του «αντιμεταναστευτικού φράχτη» στα σύνορα με τη Σερβία, η Ευρώπη μετρά νεκρούς από τη θάλασσα μέχρι τις εθνικές οδούς στην Αυστρία αλλά οι εστίες που το πρόβλημα γίνεται ορατό εμφανίζονται σε όλο και περισσότερα σημεία: Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης έχει γίνει άλλο ένα μέρος στο οποίο εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν για ημέρες μέχρι να καταφέρουν να φύγουν στα δυτικά.
Η Αυστρία αναμένει ότι 80.000 άνθρωποι θα υποβάλουν αιτήσεις να τους χορηγηθεί άσυλο στη χώρα φέτος, , δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ.

«Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό αν αναλογιστείτε ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο το 2013 ήταν περίπου 17.000, το 2014 ήταν 28.000 και το 2015 αναμένεται ότι θα φθάσει τους 70.000 ως 80.000», είπε ο Φίσερ στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ του Άλπμπαχ.
Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή στην κοινότητα Κουαλέντρο της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, καταστρέφοντας τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες προσωρινές εκτιμήσεις, 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης καταστράφηκαν και συνεπώς αυτή είναι η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της χρονιάς στη Γαλικία», υπογράμμισε το τοπικό περιβαλλοντικό συμβούλιο.
Σημαντικές ζημιές σε τμήμα του ναού του Μπελ στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας προκάλεσαν οι τζιχαντιστές της ISIS, συνεχίζοντας την «επίδειξη δύναμης» μετά την κατάληψη της πόλης.

\Η καταστροφή των μνηεμίων, μετά την ισοπέδωση του ναού του Βάαλ, προστίθενται στην βάρβαρη εκτέλεση του αρχαιολόγου που ήταν για δεκαετίες επικεφαλής της διαχείρισης των μνημείων.
Οι μετανάστες, οι οποίοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις, τα βασανιστήρια, την καταπίεση, «θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στη Γαλλία».

Αυτό δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.
Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Τόκιο εναντίον του νόμου που διευρύνει τις δυνατότητες της Ιαπωνίας να αναπτύξει στρατό στο εξωτερικό.

Το ζήτημα έχει ιδιαίτερο βάρος στη χώρα, καθώς μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ιαπωνία είχε εγγράψει στο Σύνταγμα «δικλείδα ειρήνης» που περιόριζε σημαντικά την στρατιωτική δραστηριότητα έξω από τη χώρα.
Αστυνομικός στη Νέα Υόρκη που βρισκόταν σε μυστική αποστολή πυροβόλησε και σκότωσε έναν 61χρονο αθώο περαστικό, όταν επιχείρηση για εξάρθωση ομάδας εμπορίου όπλων βγήκε εκτός ελέγχου.

Ο αστυνομικός παρίστανε τον «ενδιαφερόμενο» για να αγοράσει όπλα αλλά βρέθηκε υπό την απειλή όπλου και άνοιξε πυρ σε ύποπτο που προσπαθούσε να διαφύγει.