espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 10:41:40 πμ

Κόσμος

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 12:50

Το Μάαστριχτ γιορτάζει την Ευρώπη

Συντάκτης:
Την ώρα που ο δεξιός λαϊκιστής Βίλντερς ετοιμάζεται με όχημα τον ευρωσκεπτικισμό να σαρώσει στις επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία, το Μάαστριχτ γιορτάζει σήμερα την ΕΕ και τη γνωστή συνθήκη που φέρει το όνομά τoυ.
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 11:50

To Ισραήλ νομιμοποιεί τους εποικισμούς

Συντάκτης:
Νόμο που αναδρομικά νομιμοποιεί περίπου 4.000 σπίτια που χτίστηκαν στο πλαίσιο του ισραηλινού εποικιστικού προγράμματος σε γη που ήταν παλαιστινιακής ιδιοκτήσιας πέρασε το Ισραήλ, κίνηση που ρίχνει μεν λάδι στη φωτιά αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τελικά να ακυρωθεί από το ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο.
Με δέκα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του δεξιού κόμματος για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της συζύγου του, η οποία καταγράφηκε ήδη ως Penelope Gate.
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 07:50

Τα πρώτα θύματα του Ντόναλντ Τραμπ

Συντάκτης:
Οταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δεν ήμουν ανάμεσα σε εκείνους που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον του. Σκέφτηκα πως είναι σημαντικό να σέβεσαι τη δημοκρατική διαδικασία και να περιμένεις μέχρι η κυβέρνηση Τραμπ να μας δώσει κάτι για το οποίο αξίζει να διαμαρτυρηθούμε.
Επιβάλλεται νομικά μια νέα απόφαση της Μπούντεσταγκ σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα; Σε αυτό το ερώτημα η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής βουλής απάντησε αρνητικά.
Επιβάλλεται νομικά μια νέα απόφαση της Μπούντεσταγκ σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα; Σε αυτό το ερώτημα η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής βουλής απάντησε αρνητικά.
Με δέκα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του δεξιού κόμματος για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της συζύγου του, η οποία καταγράφηκε ήδη ως Penelope Gate.

Το Λουξεμβούργο ξεκίνησε τη Δευτέρα ποινική διαδικασία αναφορικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen, λέγοντας ότι η αρχή έγκρισης τύπου της χώρας έπεσε θύμα απάτης από αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ύστερα από έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στους εισαγγελείς καταγγελία κατά αγνώστων.

Νίκη του ανεξάρτητου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν προβλέπει δημοσκόπηση της γαλλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Opionionway, η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρανσουά Φιγιόν θα ερχόταν τρίτος στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ στον β' γύρο ο Μακρόν θα είχε να αντιμετωπίσει την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 17:50

Τσόμσκι: Κτηνώδης η συμπεριφορά προς την Ελλάδα

Συντάκτης:
Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με κτηνωδία από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τις τράπεζες, εκτιμά ο αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι.

«H πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι -πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις- η κρίση δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει.