Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:28:17 μμ

Κόσμος

Οι χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχου των επιβατών, παρόμοιες με εκείνων των αεροδρομίων, δεν πρόκειται να ισχύσουν για τις υπερταχείες διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές, συμφώνησαν οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο οι υπάλληλοι των τρένων θα πρέπει να εκπαιδευτούν καταλλήλως ώστε να είναι προετοιμασμένοι για ενδεχόμενες επιθέσεις.

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 00:50

Γιούνκερ: Η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει χρόνια

Συντάκτης:

Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει «κάποια χρόνια» εκτίμησε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τρέφει «καμία αυταπάτη» στο θέμα αυτό.

«Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι αυτό που ζούμε σήμερα θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ σε σχόλιά του από το Πασάου της Γερμανίας.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα, Πέμπτη, στο Λουξεμβούργο συμφώνησαν να ακολουθήσουν πιο αυστηρή πολιτική ως προς τις απελάσεις και στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προσφυγική κρίση, συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας συνοριοφυλακής.
Η γερμανίδα καγκελάριος, σε συνέντευξή της στο κρατικό δίκτυο ARD, είπε ότι είναι απαραίτητη η βοήθεια της Τουρκίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. Σημείωσε, πάντως, ότι δεν έχει αλλάξει άποψη για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, λέγοντας ότι παραμένει αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σχεδόν 3 στους 4 Ρώσους επιδοκιμάζουν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί η πολεμική αεροπορία της χώρας τους στη Συρία και σχεδόν το 50% τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στη συριακή επικράτεια, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα, Πέμπτη, στο Λουξεμβούργο συμφώνησαν να ακολουθήσουν πιο αυστηρή πολιτική ως προς τις απελάσεις και στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προσφυγική κρίση, συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας συνοριοφυλακής.
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 20:50

Παρίσι: Στα σκουπίδια πνίγεται μέρος της πόλης

Συντάκτης:
Oι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας στο δήμο του Παρισιού απεργούν εδώ και τρεις ημέρες με αίτημα την αναπροσαρμογή των μισθολογικών τους απολαβών, με αποτέλεσμα οι όγκοι των απορριμμάτων να είναι ολοένα και πιο ορατοί στα πεζοδρόμια της Πόλης του Φωτός, όπως άλλωστε και η δυσωδία.
Ενας πλαστός λογαριασμός στο Twitter ανακοίνωσε τη βράβευση της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς τρεις ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωσή της από τη Σουηδική Ακαδημία.

Συγκεκριμένα στις 12.00 την Τετάρτη λογαριασμός στο Twitter, που έφερε το όνομα της Λευκορωσίδας δημοσιογράφου, δημοσίευσε tweet που έγραφε: «Η Σουηδική Ακαδημία με βράβευσε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Οικονομική στήριξη, ύψους 17 εκατ. ευρώ προς τη Σερβία και την ΠΓΔΜ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κονδύλι αυτό αποτελεί μέρος των συνολικών προσπαθειών της ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της συριακής κρίσης, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Θα είναι ο Πάπας, η Ανγκελα Μέρκελ, ή μήπως ένας ιερέας από την Ερυθραία; Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί το πρωί της Παρασκευής στο Οσλο, βάζοντας τέλος στις εικασίες, και τα στοιχήματα.