espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 10:22:08 μμ

Κόσμος

Η κυβέρνηση του Μεξικό καταδίκασε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μετανάστευση, οι οποίες επιτρέπουν την απέλαση σχεδόν όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Οι νέοι αμερικανικοί κανονισμοί προβλέπουν προώθηση πολλών χωρίς έγγραφα στο Μεξικό, ασχέτως εθνικότητας.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ιρακινών, με την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων πλησιάζουν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, που ελέγχεται από την τζιχαντιστική ISIS, ενώ επιτέθηκαν κατά του αεροδρομίου της πόλης αλλά και κατά στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.
Η Μαλαισία ζήτησε από την Interpol να κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των τεσσάρων υπόπτων για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της μαλαισιανής αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, η Βόρειος Κορέα εκφράζει την οργή της για τη μαλαισιανή έρευνα και καθιστά υπεύθυνη για το θάνατο του «πολίτη» της -τον οποίο δεν κατονομάζουν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ στην πρώτη τους δημόσια αναφορά για το θέμα.
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 09:50

Οι κρίσιμες εκλογές της Ευρώπης

Συντάκτης:
Οι επερχόμενες εκλογές στην Ολλανδία, στη Γαλλία και στη Γερμανία θα διεξαχθούν στο πλέον πυρετώδες πολιτικό περιβάλλον από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η μεταπολεμική φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη πραγμάτων απειλείται από παντού, αλλά ειδικά στην Ευρώπη, όπου η ένωση αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η αυξανόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, η συνεχής απειλή της τρομοκρατίας, η υποχώρηση της δημοκρατίας και η άνιση οικονομική ανάπτυξη.
Η συριακή αντιπολίτευση ζήτησε την Τετάρτη να διεξαχθούν «άμεσες διαπραγματεύσεις» με το καθεστώς της Δαμασκού, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών που αρχίζουν σήμερα Πέμπτη στη Γενεύη υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,δια στόματος εκπροσώπου της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων.
Ενώπιος ενωπίω ήλθε στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την Ευρωζώνη».
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 00:50

Υπό επίσημη έρευνα η προσωπάρχης της Μαρίν Λεπέν

Συντάκτης:
Η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της Μαρίν Λεπέν κατηγορείται για απόκρυψη κατάχρησης εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται με επίκεντρο τις υποψίες για εικονικές θέσεις εργασίας που κάλυπταν στελέχη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την πληρωμή αυτών, όπως μεταδίδουν Reuters και AFP επικαλούμενα δικαστικές πηγές.
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 00:50

Γαλλία: Συμμαχούν Μακρόν - Μπαϊρού στη προεδρική κάλπη

Συντάκτης:
Ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας και πρότεινε στον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν να συμμαχήσουν.

«Αυτή η συμμαχία μπορεί να προσφέρει κάτι στη χώρα» είπε ο Μπαϊρού μιλώντας στους δημοσιογράφους, και προειδοποίησε ότι διακυβεύονται πάρα πολλά για να υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι στη μάχη για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.
Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζονται έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το λιμό που μαστίζει τη Νιγηρία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να καταστήσει την αμερικανική κυβέρνηση πιο ευέλικτη και πιο υπεύθυνη πριν από τη συνάντησή του με υψηλόβαθμους αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους.