espa pkm

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2026, 7:29:11 μμ

Κόσμος

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι το διαζύγιο πρέπει να βγαίνει σε βάρος του μέλους του ζευγαριού που απατά πρώτο.

Η όλη υπόθεση αφορά δικαστική διαμάχη πρώην ζευγαριού για τα δικαστικά έξοδα και καταβολή τυχόν διατροφής.
Βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Αυστρία κατηγόρησε την Τουρκία ότι διατηρεί δίκτυο ιμάμηδων-πληροφοριοδοτών στη χώρα, το οποίο διευθύνει μέσω της πρεσβείας της στη Βιέννη και στοχοθετεί επικριτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προωθεί τις πολιτικές του και λαμβάνει χρήματα από την Άγκυρα.
Δύο Αμερικανοί γερουσιαστές ζήτησαν να τους δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο τηλέφωνο του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, στην περίπτωση που συνεχίσει να χρησιμοποιεί το παλιό του smartphone, όπως άλλωστε το επιβεβαιώνουν πολλοί.
Καλώντας την ΕΕ να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα και να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί, η Διεθνής Αμνηστία καθιστά και πάλι φανερή την αντίθεσή της απέναντι στη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας περιγράφοντας συνθήκες απόγνωσης.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 23:00

Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο και στην Ολλανδία

Συντάκτης:
Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία» η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad αναφέρεται στον «πονοκέφαλο» που έχει προκαλέσει στις ολλανδικές αρχές το φαινόμενο των Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι υπηρετούσαν στην Ευρώπη και ζητούν τώρα μαζικά άσυλο, μεταξύ άλλων και στην Ολλανδία, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψή τους στην Τουρκία ως γκιουλενιστές.
«Τρικυμία» στην ιταλική κεντροαριστερά με τον πρώην γραμματέα των Δημοκρατικών Πιερλουίτζι Μπερσάνι να ανοίγει «πυρ» σε βάρος του Ματέο Ρέντσι. «Το κόμμα έχει ήδη διασπαστεί και το ζήτημα είναι να δούμε εάν και πώς μπορούμε να επανασυνδεθούμε με τον λαό» δηλώνει ο Μπερσάνι και επιμένει να λάβει το Δημοκρατικό Κόμμα θέση υπέρ της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών το 2018 ώστε να εκφράσει την επίσημη υποστήριξή του στην κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι -αίτημα ωστόσο που δεν γίνεται δεκτό από την πλειοψηφία που πρόσκειται στον Ρέντσι.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 20:50

Ένας νεκρός από σύγκρουση τρένων στο Λουξεμβούργο

Συντάκτης:
Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο ακόμα τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων στο νότιο Λουξεμβούργο.

Το ατύχημα συνέβη μεταξύ της πόλης Μπέτενμπουργκ και των γαλλικών συνόρων όταν επιβατικό τρένο συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία.
Ένας Ισπανός ηλικίας 47 ετών συνελήφθη, καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος του ότι έπαιρνε παράνομα επί σχεδόν 20 χρόνια την σύνταξη της γιαγιάς του που έχει αποβιώσει, ένα ποσό ύψους 200.000 ευρώ συνολικά, γνωστοποίησε σήμερα η αστυνομία.
Η πρώην Πρώτη Κυρία των Φιλιππίνων Ιμέλντα Μάρκος έχασε την πολυετή δικαστική μάχη για τη διεκδίκηση των κοσμημάτων της, τα οποία είχαν κατασχεθεί όταν απομακρύνθηκε από την εξουσία ο δικτάτορας σύζυγός της.
Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες έχει οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να διαβιούν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες και δεν πρέπει να επαναληφθεί με άλλες χώρες, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σήμερα εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την υιοθέτηση της εν λόγω συμφωνίας.