Κόσμος
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 11:50
Τουρκία: Συλλήψεις 544 υπόπτων για διασυνδέσεις με το PKK
Συντάκτης: Eidisis.grΗ τουρκική αστυνομία συνέλαβε χθες περισσότερους από 500 ανθρώπους στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Τουρκία για τη σύλληψη υπόπτων για διασυνδέσεις με το στρατιωτικό σκέλος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 10:50
Ομόφωνα καταδικάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη βορειοκορεατική δοκιμή
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε ομόφωνα τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας, καλώντας τα μέλη του να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιόνγκγιανγκ -σταματώντας πάντως σε αυτό, χωρίς να δίνει συγκεκριμένες ενδείξεις για ενδεχόμενα επόμενα βήματα.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 01:50
Η CDU θυμάται τα ευρωομόλογα του Σουλτς και ανοίγει «πυρ»
Συντάκτης: Eidisis.grΣτελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ καταφέρθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του Μάρτιν Σουλτς, του νέου ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών με τον οποίο θα αναμετρηθεί η νυν καγκελάριος στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διότι είχε καλέσει να εκδοθούν «ευρωομόλογα» για να διευθετηθεί η κρίση κρατικού χρέους στις χώρες της ευρωζώνης.
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 23:50
Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ χωρίς δέσμευση στη λύση των δύο κρατών
Συντάκτης: Eidisis.grΑποφεύγοντας να επιβεβαιώσει εάν εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή, εν μέσω μπαράζ πιέσεων από την ισραηλινή ακροδεξιά, αναχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από το Τελ Αβίβ για την Ουάσινγκτον, όπου συναντάται την Τετάρτη για πρώτη φορά με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 23:50
Σε δημοψήφισμα το διάταγμα που προκάλεσε «έκρηξη» στη Ρουμανία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας υπερψήφισε ομόφωνα προεδρικό σχέδιο για την διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για το κυβερνητικό διάταγμα τροποποίησης του ποινικού κώδικα, το οποίο προκάλεσε τις μαζικότερες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μετά την ανατροπή, το 1989, του κομμουνιστή ηγέτη Νικολάε Τσαουσέσκου, αναγκάζοντας την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να αποφασίσει την ανάκληση του επίμαχου διατάγματος.
Απέναντι από τον πατέρα της και στα αριστερά του Τζάστιν Τριντό... Η Ιβάνκα συμμετείχε μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στον Λευκό Οίκο, παρουσία του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, με επίκεντρο τη θέση των γυναικών στις επιχειρήσεις.
Μετά από την πρόταση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και νυν γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, η ηγετική ομάδα των Δημοκρατικών, με σχετική ψηφοφορία, αποφάσισε ότι την ημερομηνία του συνεδρίου θα την καθορίσει η συνέλευση του κόμματος, πιθανότατα το επόμενο σαββατοκύριακο.
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 20:50
Ιράκ: Νεκροί θεωρούνται 13 διοικητές του ΙΚ ύστερα από βομβαρδισμό
Συντάκτης: Eidisis.grΜαχητικά της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν ένα σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν σε εξέλιξη μια συνάντηση του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 20:50
Δεκάδες νεκροί από ανατροπή λεωφορείου στην Ταϊβάν
Συντάκτης: Eidisis.grΕίκοσι οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν τουριστικό λεωφορείο ανετράπη σε δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι.
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι που επέστρεφαν από εκδρομή στην Ταϊτσούνγκ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι που επέστρεφαν από εκδρομή στην Ταϊτσούνγκ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 18:50
Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα
Συντάκτης: Eidisis.grΔεκάδες κυβερνο-επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάστημα μόλις ενός μήνα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών από ρώσους χάκερ να κλέψουν μυστικά που αφορούν στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times ο νέος επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνο-ασφάλειας (NCSC).