espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 8:39:13 πμ

Κόσμος

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 15:50

Δημοσκόπηση: Ο Μακρόν θα είναι ο νέος γάλλος πρόεδρος

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ, είναι ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Elabe, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos, στις 30 και 31 Ιανουαρίου, ενόσω ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου που αφορά την οικογένειά του και τα χρήματα που εισέπρατταν ως αργόμισθοι.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 14:50

Γιούνκερ: Το 2017 είναι χρονιά του «όλα ή τίποτα» για την Ευρώπη

Συντάκτης: Eidisis.gr
Εμπνευσμένο από το πνεύμα του Στέφαν Τσβάιχ, το οποίο συνοψίζεται στη φράση «μπορούμε να καθορίσουμε τη μοίρα της ηπείρου μας», είναι το άρθρο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Welt, καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά.
Το Ιράν επιβεβαίωσε αναφορές των τελευταίων ημερών πως προχώρησε σε δοκιμή νέου πυραύλου, με τον υπουργό Άμυνας να υποστηρίζει πως η δοκιμή δεν συνιστά παραβίαση ούτε της συμφωνίας με τους Έξι ούτε του ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ.
Καθώς η Σεούλ τελεί σε πολιτική κρίση με τις κατηγορίες σε βάρος της προέδρου Παρκ, ο μέχρι πρότινος ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία της Νοτίου Κορέας.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 13:50

Eφοδοι της γερμανικής αντιτρομοκρατικής για την ISIS- 4 συλλήψεις

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στη σύλληψη ενός 36χρονου Τυνήσιου ως «στρατόλογου της ISIS» και άλλων τριών ανδρών που φέρονται να σκόπευαν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για να λάβουν «εκπαίδευση» από την τρομοκρατική οργάνωση προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές σε ξεχωριστές επιχειρήσεις.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 13:50

«Πρωτάρης» κατά τον ιρανό πρόεδρο ο Ντόναλντ Τραμπ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «νέος στην πολιτική» και θα «κοστίσει χρόνο στις ΗΠΑ μέχρι να μάθει τι συμβαίνει στον κόσμο» υποστήριξε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Η Τεχεράνη έχει προαναγγείλει αντίποινα στο αμερικανικό διάταγμα για μπλόκο υπηκοών επτά χωρών, μεταξύ των οποίων και το Ιράν, ενώ έχει αναζωπυρωθεί η διαμάχη γύρω από το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 13:50

Independent: Όταν ο Τραμπ δίνει νέα ώθηση στη Χρυσή Αυγή

Συντάκτης: Eidisis.gr
Εκτενή αναφορά στην υποστήριξη που βρίσκει η Χρυσή Αυγή μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και πώς επικυρώνει τις ακροδεξιές θέσεις της το διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε υπηκόους μουσουλμανικών χωρών, δημοσιεύει ο Independent.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 13:50

«Οργή και απελπισία» για τη διαφθορά στη Ρουμανία

Συντάκτης: Eidisis.gr
Οι Ρουμάνοι διαδηλώνουν εδώ και μέρες μαζικά κατά των ηπιότερων μέτρων που εισηγείται η κυβέρνηση της χώρας για τη διαφθορά. Το νέο πλαίσιο εγκρίθηκε αργά χθες το βράδυ με έκτακτο προεδρικό διάταγμα προκαλώντας νέο χάος.
Για λανθασμένη πληροφόρηση από την πλευρά του αμερικανικού καναλιού Fox γύρω από την επίθεση σε τέμενος του Κεμπέκ διαμαρτυρήθηκε ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, οδηγώντας το κανάλι σε απόσυρση και αποκατάσταση.
Καθώς η Σεούλ τελεί σε πολιτική κρίση με τις κατηγορίες σε βάρος της προέδρου Παρκ, ο μέχρι πρότινος ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία της Νοτίου Κορέας.