espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 10:14:55 πμ

Κόσμος

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 07:50

Τι κοινό έχουν ο Τραμπ και η Σίλικον Βάλεϊ

Συντάκτης:
ΟΝτόναλντ Τραμπ έχει μια εξαιρετική ικανότητα να καπηλεύεται τους φόβους των Αμερικανών, την ώρα που οι καινοτόμοι της ψηφιακής τεχνολογίας όπως ο Λάρι Πέιτζ της Google και ο Τιμ Κουκ της Apple ατενίζουν το μέλλον όχι μόνο το δικό τους αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας με αισιοδοξία.
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 01:50

Τα επόμενα βήματα προς το Brexit εξειδικεύουν οι «27»

Συντάκτης:
Τα βήματα που θα ακολουθήσει η ΕΕ μετά την επίσημη ειδοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για την έξοδό του εξειδικεύουν οι «27» στο δείπνο στις Βρυξέλλες με «μενού» το Brexit, χωρίς την παρουσία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Μια βιτριολική κριτική σε βάρος εστιατορίου ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Τραμπ και δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του περιοδικού Vanity Fair προκάλεσε το μένος του μεγιστάνα-εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος μην έχοντας προφανώς κάτι σημαντικότερο να κάνει κατέφυγε στην προσφιλή του πλατφόρμα, το Twitter, για να κατακεραυνώσει το Vanity Fair.
Η Τουρκία «θα έχει και Σχέδιο Β και Σχέδιο Γ» εάν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία με την ΕΕ για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να αποσαφηνίζει σε τι είδους εφεδρικά σχέδια αναφέρεται.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως συνομίλησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ, προσθέτοντας πως ο Ομπάμα τον ρώτησε πώς μπορεί να βοηθήσει όταν ο Τούρκος πρόεδρος του περιέγραψε τις δυσκολίες στην απομάκρυνση των ανθρώπων από το Χαλέπι της Συρίας.
Οι ηγέτες των «28» κρατών - μελών της ΕΕ συμφώνησαν την Πέμπτη να παρατείνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την στάση της στην Ουκρανία κατά έξι μήνες, μέχρι τα μέσα του 2017, αναφέρουν ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκρινε την Πέμπτη ότι «δεν συντρέχουν» επαρκείς λόγοι «για να τεκμηριωθεί η ποινική καταδίκη» της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για την υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος που συνδέεται με τη διαιτησία, η οποία είχε οδηγήσει στην καταβολή ενός μεγάλου ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.

Η Βρετανία είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών που ορίζει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ βελτιώθηκε μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο την 8η Νοεμβρίου, όμως παραμένει ο λιγότερο δημοφιλής εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics, περίπου το 50% των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τον Ρεπουμπλικάνο έναντι του 45% που δηλώνει ότι είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 17:50

Στο Oxford English Dictionary η λέξη Brexit

Συντάκτης:
Αφού κέρδισε την αιωνιότητα με το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η λέξη Brexit εισήλθε στο Oxford English Dictionary (OED), το κορυφαίο λεξικό αναφοράς για την εξέλιξη της αγγλικής γλώσσας.