espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 11:01:55 πμ

Κόσμος

Τη Δευτέρα το μεσημέρι αρχίζει η επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, στην πολιτεία του Μίσιγκαν έπειτα από εντολή ομοσπονδιακού δικαστή. Η διαδικασία της επαναληπτικής καταμέτρησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 13η Δεκεμβρίου.
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 14:50

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Μανουέλ Βαλς

Συντάκτης:
Τη Δευτέρα, στις 6.30 το απόγευμα ώρα Γαλλίας, ο Μανουέλ Βαλς θα ανακοινώσει επισήμως αυτό που όλοι λίγο έως πολύ αναμένουν και ακόμη περισσότερο οι ψηφοφόροι της γαλλικής Αριστεράς: την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2017.

Η Ιταλία είναι μια «ισχυρή χώρα» η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την περίοδο αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, μετά την επικράτηση του «όχι» στο χθεσινό δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 13:50

Δύο νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Ισπανία

Συντάκτης:
Ο ισπανικός νότος, κυρίως η Μάλαγα και το Κάντιθ χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
 
 
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Η Βιέννη πανηγυρίζει τη νίκη της «καλής Αυστρίας»

Συντάκτης:
Μετά από μία εξοντωτική και μακρόσυρτη προεκλογική εκστρατεία, η Βιέννη εμφανίζεται ανακουφισμένη βλέποντας την «καλή Αυστρία» (όπως χαίρονται να λένε τα πρωτοσέλιδα) να επικράτησε στις προεδρικές κάλπες.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το καθαρό προβάδισμα του Μπέλεν -μεγαλύτερο μάλιστα από ό,τι πριν- όμως όλοι, πολιτική ηγεσία και ΜΜΕ, τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός:
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 12:50

«Έκκληση σε αίσθημα ευθύνης» κάνει ο ιταλικός Τύπος

Συντάκτης:
Στις αιτίες της ήττας του Ματέο Ρέντσι στο χθεσινό δημοψήφισμα και στις πιθανές εξελίξεις κάνει αναφορά, τα σχόλιά του, ο ιταλικός τύπος.

Συγκεκριμένα, η La Stampa χαρακτηρίζει ως "χιονοστιβάδα" το "όχι" του ιταλικού λαού, ενώ η "Corriere della Sera" γράφει ότι "το όχι επικράτησε με 59%, ο Ρέντσι παραιτείται", αναρωτιέται τι γίνεται από εδώ και στο εξής.
Πριν ακόμη ανέβει στο Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε αντιπαράθεση με την Κίνα: Αφού προκάλεσε την οργή του Πεκίνου μετά το τηλεφώνημά του στην πρόεδρο της Ταϊβάν, επανήλθε μέσω Twitter και ομοβροντιά σχολίων που επικρίνουν την στάση της Κίνας τόσο στη νομισματική πολιτική όσο και στο ζήτημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας.
Μετά από μία εξοντωτική και μακρόσυρτη προεκλογική εκστρατεία, η Βιέννη εμφανίζεται ανακουφισμένη βλέποντας την «καλή Αυστρία» (όπως χαίρονται να λένε τα πρωτοσέλιδα) να επικράτησε στις προεδρικές κάλπες.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το καθαρό προβάδισμα του Μπέλεν -μεγαλύτερο μάλιστα από ό,τι πριν- όμως όλοι, πολιτική ηγεσία και ΜΜΕ, τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός:
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 11:50

Κατασκοπευτικό δορυφόρο εκτοξεύει η Άγκυρα

Συντάκτης:
Η Τουρκία εκτοξεύει τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο, ο οποίος θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας.

Όπως αναφέρεται στον Ελεύθερο Τύπο της Δευτέρας, ο δορυφόρος Gokturk-1 και έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα ρόλο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, πολλών δήμων ακόμα και του κτηματολογίου.
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 11:50

Ιταλία: Στο 59,1% το τελικό ποσοστό υπέρ του «όχι»

Συντάκτης:
Η εκλογική αναμέτρηση που περίμενε με κομμένη την ανάσα όλη η Ευρώπη δεν εξέπληξε με το αποτέλεσμά της.

Ένα συντριπτικό Όχι, ενάντια στη θέση που είχε υποστηρίξει με σθένος ο Ιταλός πρωθυπουργός και πλέον το μέλλον της χώρας μοιάζει αβέβαιο.