espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 6:52:11 μμ

Κόσμος

Ο άνδρας που δολοφόνησε τη βρετανίδα βουλευτή Τζο Κοξ μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ καταδικάστηκε την Τετάρτη σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 15:50

Ικανοποιημένο το 50% των Γερμανών από την Μέρκελ

Συντάκτης:
Ικανοποιημένο με την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ δηλώνει το 50% του συνόλου των ερωτηθέντων, το 68% των ψηφοφόρων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και των Πρασίνων και το 58% των αριστερών. Επίσης ικανοποιημένο δηλώνει το 58% των αποφοίτων λυκείων και πανεπιστημίων.
Προειδοποίηση σχετικά με συντονισμένες «επιθέσεις» από χάκερ σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης εξέδωσε πρόσφατα μια ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας. Οι χάκερ στοχοποιούν το κεντρικό σύστημα των τραπεζών με αποτέλεσμα πληθώρα ATM να βγάζουν ταυτόχρονα χρήματα, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως «ανέπαφο τζακπότ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Group IB.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 15:50

48ωρη απεργία στη Lufthansa-Ακύρωση 876 πτήσεων

Συντάκτης:
Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa προκήρυξαν απεργία για την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους Vereinigung Cockpit (VC), κλιμακώνοντας την πίεση εν μέσω της μακρόχρονης διένεξης για τα μισθολογικά τους με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα.
Η παράταση των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε την Τετάρτη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο οποίος προειδοποίησε πως η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα αν εγκριθούν οι κυρώσεις.
O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Χουσεγίν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν επετεύχθη αποτέλεσμα.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 14:00

Μέρκελ: H ελευθερία μας δεν είναι αυτονόητη

Συντάκτης:
Με προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο ενίσχυσης του λαϊκισμού και επισήμανση της σημασίας υπεράσπισης των θεμελιωδών αξιών της «ελεύθερης και ανοικτής κοινωνίας», η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε το «προοίμιο» της προεκλογικής περιόδου σε ομιλία της στο γερμανικό Κοινοβούλιο.
Αποκλεισμένο στην Κίνα από το 2009, το Facebook είναι διατεθειμένο να κάνει πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να πάρει το πράσινο φως από τις Αρχές του Πεκίνου, ακόμη και να επιτρέψει τη λογοκρισία. Σύμφωνα με τους New York Times, ο στόχος για τους δημιουργούς του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου είναι μία δυναμική είσοδος στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Οπωσδήποτε «ναι» θα απαντήσει στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην διευθυντής της CIA, εφόσον του προταθεί μία θέση.
Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, προκειμένου να είναι δυνατή η από κοινού ανταλλαγή και επεξεργασία πληροφοριών ασφάλειας, αναφορικά με την απειλή της Βόρειας Κορέας.

Αιχμή, το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.