Κόσμος
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 23:50
«Υπέκυψε» στον Σταινμάιερ για πρόεδρο η Μέρκελ - Σουλτς στο γερμανικό ΥΠΕΞ;
Συντάκτης: Eidisis.gr«Σε μία εποχή αναβρασμού και αστάθειας ανά τον κόσμο, το να στείλουμε ένα σήμα σταθερότητας είναι κατά την άποψή μου σωστό και σημαντικό» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ «εξηγώντας» τη στήριξη του συντηρητικού μπλοκ στον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Γερμανίας -κίνηση η οποία κρίνεται ως αποτυχία της καγκελαρίου καθώς το CDU επεδίωκε να υποδείξει δικό του υποψήφιο για τη διαδοχή του Γιόακιμ Γκάουκ.
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 κατέπεσε στη Μεσόγειο μετά την απονήωσή του από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το χειριστής έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και είναι ασφαλής.
Επί σχεδόν τέσσερις ώρες, η γενική εισαγγελέας της Σουηδίας Ίνγκριντ Ίσγκρεν ανέκρινε σήμερα τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks που κατηγορείται για βιασμό στη Σουηδία και έχει καταφύγει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 23:50
Επικρίνει η ΕΕ την Τουρκία, αλλά δεν διακόπτει την ενταξιακή διαπραγμάτευση
Συντάκτης: Eidisis.grΣε επικρίσεις για το πογκρόμ του Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία περιορίστηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, χωρίς να συγκεντρώνει ευρύτερη στήριξη στην παρούσα φάση τουλάχιστον το αίτημα της Αυστρίας για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 22:50
ΗΠΑ: Κατά 67% αυξήθηκαν τα εγκλήματα μίσους εναντίον των μουσουλμάνων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αριθμός των εγκλημάτων μίσους αυξήθηκε κατά περίπου 6,7% πέρσι στις ΗΠΑ, όμως ο αριθμός των εγκληματικών ενεργειών σε βάρος μουσουλμάνων εκτοξεύτηκε καθώς αυξήθηκε κατά 67%, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 22:50
Κατακραυγή για το ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος της Μισέλ Ομπάμα
Συντάκτης: Eidisis.grΣφοδρές επικρίσεις δέχτηκαν η διευθύντρια ενός αναπτυξιακού οργανισμού της Δυτικής Βιρτζίνιας και μια δήμαρχος μετά από ένα ρατσιστικό σχόλιό τους σε βάρος της Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα, που προκάλεσε κατακραυγή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί χρήστες ζήτησαν την απόλυση των δύο γυναικών.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 22:00
Στην «τροχιά» του Κρεμλίνου επιστρέφει η Μολδαβία με φιλορώσο πρόεδρο
Συντάκτης: Eidisis.grΟ φιλορώσος υποψήφιος Ιγκόρ Ντόντον ανακηρύχθηκε νικητής έναντι της φιλοευρωπαίας Μάια Σάντου στις προεδρικές εκλογές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Μολδαβίας που συγκλονίζεται εδώ και μήνες από βαθιά πολιτική κρίση. Πρώτη του προτεραιότητα «να ασκήσει πίεση» για πρόωρες βουλευτικές εκλογές ώστε να αλλάξει η κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει στενότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 21:50
Λονδίνο: Στο εδώλιο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ των Εργατικών
Συντάκτης: Eidisis.grΆρχισε τη Δευτέρα στο Λονδίνο η δίκη του άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της βρετανίδας βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, μία εβδομάδα πριν η Βρετανία προσέλθει στις κάλπες για το δημοψήφισμα του Ιουνίου για τη συμμετοχή της ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 20:50
CNN: Γιατί ο Τραμπ (μάλλον) δεν θα τινάξει τον πλανήτη στον αέρα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Σε όλο τον κόσμο, δισεκατομμύρια άνθρωποι ανησυχούν για το τι θα σημαίνει η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Μπορεί αυτός ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να τινάξει ολόκληρο τον πλανήτη στον αέρα - μεταφορικά ή κυριολεκτικά;» αναρωτιέται το CNN.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 19:50
Σουηδοί εισαγγελείς ανακρίνουν τον Άσανζ για τις κατηγορίες βιασμού
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα σουηδών εισαγγελέων στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει βρει καταφύγιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατηγορούμενος για βιασμό που φέρεται να διέπραξε το 2010.