espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 6:29:14 μμ

Κόσμος

Επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ αναφορικά με την ανάγκη μεγαλύτερης προόδου στη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία απέστειλε εκ νέου την περασμένη εβδομάδα ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με την αρμόδια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη και φέρεται ότι προήλθε από παγιδευμένο δέμα το οποίο είχε παραδώσει κούριερ σε εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στη συνοικία Μάλτεπε της πόλης, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.
Ο φιλορώσος υποψήφιος Ιγκόρ Ντόντον νίκησε τη φιλοευρωπαία Μάια Σάντου και είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία που συγκλονίζεται εδώ και μήνες από βαθιά πολιτική κρίση, ενώ τη Δευτέρα δήλωσε πως θα ασκήσει πίεση για να διεξαχθούν τον ερχόμενο χρόνο πρόωρες βουλευτικές εκλογές ώστε να αλλάξει η κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει στενότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι ΗΠΑ αναλύουν τους πρώτους διορισμούς του Τραμπ στο Λευκό Οίκο ψάχνοντας ενδείξεις για το πώς θα κινηθεί - και η ανάγνωση του μηνύματος είναι, αναλόγως της οπτικής, είτε δύσκολη απόπειρα τήρησης ισορροπιών είτε μία ακόμη δυσκολότερη απόπειρα σύνθεσης αντίρροπων δυνάμεων.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 16:50

Βρετανία: Χτίζουμε σχέσεις με τον Τραμπ

Συντάκτης:
Η Βρετανία έχει θεμελιώσει τρόπους επικοινωνίας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και χτίζει σχέσεις μαζί του, δήλωσε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ερωτηθείσα για το ταξίδι στις ΗΠΑ του υποστηρικτή του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί με ταχείς ρυθμούς για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 14:50

ΗΠΑ: Και τώρα τι θα γίνει με τους Δημοκρατικούς;

Συντάκτης:
Ούτε σαν υπόνοια δεν είχε περάσει από το μυαλό των Δημοκρατικών ότι μπορεί να χάσουν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το κόμμα όμως αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα. Τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει και με ποιον;
Ενώ μόνον τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ημέρα που οι Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες για να εκλέξουν πρόεδρο, ο προεκλογικός αγώνας που ξεκινά, προβλέπεται «βρώμικος», όπως τόνιζαν πολιτικοί παρατηρητές στη Βιέννη.
Ο Ρούμεν Ράντεφ, ο υποψήφιος που στήριξε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα exit poll που διενήργησαν τα ινστιτούτα Alpha Research και Gallup International.
Το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές έχει πλέον εξελιχθεί στη μάχη όλων των μαχών για τον πρωθυπουργό.

Ο Ματέο Ρέντσι αφήνει πλέον να εννοηθεί ότι μπορεί και να παραιτηθεί αν χάσει: Τι να μείνω να κάνω; Αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάτσω στη Βουλή απλά και μόνο για να επιπλέω; φέρεται να είπε.