espa pkm

Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, 6:41:55 μμ

Κόσμος

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσι ανακοίνωσε ότι έλαβε γνώση για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην πόλη «κοντά στην ημέρα των εκλογών».

Η Αρχή είναι υπεύθυνη για τα αεροδρόμια, τα τούνελ και τις γέφυρες στην πόλη της Νέας Υόρκης και στο βόρειο Νιού Τζέρσι.
Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν την Παρασκευή στους δρόμους της Μοσούλης, όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν την πόλη εδώ και δύο περισσότερο από δύο χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος.
Να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους με την τουρκική κυβέρνηση για προσφυγικό και ευρωπαϊκή ενσωμάτωση ζητούν μετ’ επιτάσεων οι Κούρδοι της Γερμανίας τόσο από το Βερολίνο όσο και τους ευρωπαίους εταίρους. Σε μία πρώτη αντίδραση μετά τις συλλήψεις των δύο συμπροέδρων και εννέα ακόμη βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP από τις τουρκικές Αρχές, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον επιτετραμμένο της τουρκικής πρεσβείας.
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 16:00

Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στη Μοσούλη

Συντάκτης:
Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν την Παρασκευή στους δρόμους της Μοσούλης, όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν την πόλη εδώ και δύο περισσότερο από δύο χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος.
Τον αποκλεισμό της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου αποφάσισε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έπειτα από αναφορές για σχόλια σεξουαλικής φύσης εις βάρος των μελών της γυναικείας ομάδας. Ειδικότερα, αρχείο το οποίο ήρθε στο φως μέσα από την εφημερίδα του Πανεπιστημίου, κάνει λόγο για «αξιολόγηση της ελκυστικότητας» των γυναικών, καθώς και για άλλα σεξιστικά σχόλια.
H απόφαση των δικαστών ότι για το Brexit απαιτείται εμπλοκή και του Κοινοβουλίου αλλάζει σημαντικά τα σχέδια της πρωθυπουργού, ενώ αρκετοί αναρωτιούνται ήδη αν θα μπορούσαν Βουλή των Κοινοτήτων και των Λόρδων να αλλάξουν συνολικά την εικόνα και να κρατήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ.
Σε ισχύ τέθηκε από το πρωί της Παρασκευής η νέα «ανθρωπιστική παύση» στο Χαλέπι, την οποία κήρυξε η Ρωσία στέλνοντας τελεσίγραφο στους αντάρτες πως είναι η τελευταία τους ευκαιρία να αποχωρήσουν με ασφάλεια.
«Αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι μας τα ξημερώματα. Συνέλαβαν τον σύζυγό μου. Είμαστε και οι δύο δάσκαλοι. Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες πρακτικές στη Νοτιοανατολική Τουρκία αλλά οι δάσκαλοι μπαίνουμε στο στόχαστρο πρώτη φορά» λέει μία από τους 11.301 εκπαιδευτικούς που απέλυσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου (ως τις 18 Οκτωβρίου).
Καθώς η σύλληψη της ηγεσίας και βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP βρίσκεται στην κορυφή των διεθνών ΜΜΕ, ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία -με κυρίως κουρδικό πληθυσμό.
Η γαλλική Δεξιά ψάχνει τον υποψήφιό της για προεδρικές εκλογές, στις οποίες μπαίνει εξαιρετικά ευνοημένη, και στο δεύτερο ντιμπέιτ για το «χρίσμα» φαίνεται ότι τα πήγε καλύτερα ο Αλέν Ζιπέ που κονταροχτυπήθηκε με τον Νικολά Σαρκοζί -τουλάχιστον στο σύνολο των ψηφοφόρων, αν και όχι στον πυρήνα του δεξιού στρατοπέδου.