Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 12:20:38 μμ

Κόσμος

Ανακάλεσε την παράιτησή του από την ηγεσία του Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) ο Νάιτζελ Φάρατζ, καθώς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του δεν την έκαναν δεκτή.

Ο Φάρατζ είχε παραιτηθεί την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μετά την εκλογική αποτυχία του στις εκλογές της Πέμπτης.
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 11:50

Ο Ολάντ συναντήθηκε με τους αδελφούς Κάστρο

Συντάκτης:
Με τον Ραούλ και με τον Φιντέλ Κάστρο συνατνήθκηε στην Αβάνα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που διαμήνυσε ότι το Παρίσι θα «είναι πιστός σύμμαχος» της Κούβας και κάλεσε σε άρση του εμπάργκο.
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 09:50

Οι Βρετανοί ψήφισαν «συνέχεια στη λιτότητα»

Συντάκτης:
Τι σημαίνει ο θρίαμβος του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και ποια μηνύματα έστειλαν οι εκλογές της 7ης Μαΐου για το μέλλον της Βρετανίας και για τις σχέσεις της με τον έξω κόσμο; Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το CNN ρώτησε τη γνώμη ειδικών για το αποτέλεσμα της κάλπης.
Λεπτομέρεια υπ' αριθμόν ένα είναι ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας (NSP) εξαφάνισε τους Εργατικούς στη Σκοτία. Λεπτομέρεια υπ' αριθμόν δύο είναι οι περίπλοκες μετακινήσεις ψηφοφόρων που στέρησαν από τους Εργατικούς τις περισσότερες έδρες της κεντρικής και νότιας Αγγλίας, λέει ο Πολ Μέισον, κορυφαίος αναλυτής του «Channel 4», προσπαθώντας να εξηγήσει τη συντριβή του Εργατικού Κόμματος στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά ως «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του Αμερικανού δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, σύμφωνα με τους οποίους η αμερικανική κυβέρνηση είπε ψέματα όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, στις 2 Μαΐου 2011 στο Πακιστάν.
O ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε ότι θέλει να ιδρύσει το δικό του πολιτικό «σχηματισμό», μία εβδομάδα αφότου το Εθνικό Μέτωπο (FN) - το κόμμα που ίδρυσε και διηύθυνε για 40 χρόνια - ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα.
Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 22:50

Η Βουλγαρία ζητά παραίτηση Γκρουέφσκι

Συντάκτης:
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ εκτίμησε πως οι διαχωρισμοί στο εσωτερικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ αποτελούν τους λόγους για τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στις συγκρούσεις το προηγούμενο διήμερο, με ομάδα ένοπλων στο Κουμάνοβο.
Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στις νότιες ΗΠΑ, που σάρωσαν ισχυρές καταιγίδες και ένας ανεμοστρόβιλος κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, γνωστοποίησαν οι αρχές τη Δευτέρα.
Κατ' ιδίαν συνάντηση θα έχουν την Τρίτη οι Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Στο επίκεντρο Ουκρανία, Υεμένη, Συρία και Ιράν.
Περισσότεροι από 300.000 άμαχοι έχουν μείνει χωρίς στοιχειώδη βοήθεια στην πολιτεία Ουνιτέ, στο βόρειο τμήμα του Νότιου Σουδάν, ανέφερε ο ΟΗΕ ανακοινώνοντας την αποχώρησή του προσωπικού του εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή.