espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 8:51:55 πμ

Κόσμος

Το καθεστώς της Β.Κορέας εκτέλεσε δημόσια δύο αξιωματούχους με την κατηγορία της ανυπακοής στον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας στη Νότια Κορέα. Οι εκτελέσεις εάν επιβεβαιωθούν, αποτελούν το τελευταίο θλιβερό επεισόδιο σε μια σειρά εκκαθαρίσεων στα ανώτατα επίπεδα ηγεσίας της χώρας.
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, στο περιθώριο της συνάντησης των G20. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου.
Μήνυμα τερματισμού της συμφωνίας για το προσφυγικό εφόσον η ΕΕ δεν απελευθερώσει τη βίζα προς τους τούρκους πολίτες στέλνει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Καθημερινή την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η εισβολή του Σαντάμ Χουσεϊν στο Κουβέιτ το καλοκαίρι του 1990 αποτέλεσε την αρχή του τέλους για το καθεστώς και την χώρα του. Η επέμβαση του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Μπααθικού καθεστώτος και η απαγόρευση πτήσεων στο βόρειο Ιράκ έριξε τον σπόρο για την σταδιακή συγκρότηση «κουρδικού κράτους» και την τριχοτόμηση της χώρας.

Η διαδικασία για τη δίκη της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ φθάνει στο τέλος της με την καταληκτική συζήτηση στη Γερουσία και κατόπιν της ψηφοφορίας η οποία, εκτός απροόπτου, θα τερματίσει τη διακυβέρνηση της κεντροαριστεράς στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο 72χρονος Πολ Γούλφοβιτς, υφυπουργός Άμυνας και σύμβουλος του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, συζητά τους κινδύνους μιας προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, εξηγεί γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσει εφέτος την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, και μιλάει για λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.
Η Ευρώπη βρίσκεται υπό πίεση. Η ενσωμάτωση των αιτούντων άσυλο και άλλων μεταναστών (1,1 εκατ. στη Γερμανία μόνο το 2015) στην ευρωπαϊκή κοινωνία συνιστά μια μεγάλη πρόκληση που έχει περιπλεχθεί από μια αύξηση στα εγκλήματα από τους νεοφερμένους.
Τουλάχιστον 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 98 τραυματίστηκαν σήμερα στο Άντεν, σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους με στόχο νεοσύλλεκτους των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης που μάχονται ταυτόχρονα εναντίον των σιιτών ανταρτών και των σουνιτών τζιχαντιστών.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα την 4η και 5η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 22:50

Οι Σοσιαλιστές θα καταψηφίσουν τον Μαριάνο Ραχόι

Συντάκτης:
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα καταψηφίσει τον Μαριάνο Ραχόι στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να κληθούν και πάλι οι Ισπανοί στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.