Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:13:44 μμ

Κόσμος

Οι πιστωτές της Ελλάδας μπορούν να επιδείξουν ευελιξία, αν η Αθήνα οριστικοποιήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, που εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μιας σκληρής γραμμής απέναντι στην Αθήνα.
Διεκόπηκε προσωρινά η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη όταν διαδηλώτρια ανέβηκε επάνω στο πόντιουμ φωνάζοντας «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ».

Η έλλειψη ελέγχου των λόμπι απειλεί να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, τονίζει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια απευθύνοντας έκκληση για νέα αυστηρότερη νομοθεσία.

Σε έκθεση στην οποία αποτιμά τα νομικά και άλλα μέτρα προστασίας από αδιαφανείς πρακτικές λόμπινγκ σε 19 από τις 28 χώρες της ΕΕ, βρίσκει ότι μόνο δύο χώρες -οι πρώην κομμουνιστικές Σλοβενία και Λιθουανία- διαθέτουν έστω και το 50% του επιπέδου προστασίας το οποίο η Διεθνής Διαφάνεια θεωρεί απαραίτητο προκειμένου να προστατευθούν από «ανάρμοστη επιρροή» κατεστημένων συμφερόντων.
Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 με ρυθμό 7%, που είναι ο χαμηλότερος της τελευταίας 6ετίας.

Οι συνεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων και των συντελεστών υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών καθώς και τα μέτρα χαλάρωσης στον τομέα των ακινήτων φαίνεται ότι οδήγησαν κυρίως σε κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο, χωρίς να προσφέρουν μεγάλη στήριξη στην πραγματική οικονομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 19:50

Κομισιόν: Η Google πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό

Συντάκτης:
Την άποψη ότι η Google έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών, διατύπωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Διεκόπηκε προσωρινά η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη όταν διαδηλώτρια ανέβηκε επάνω στο πόντιουμ φωνάζοντας «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ».

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 19:50

ΕΛ.ΑΣ: Καθιερώνει την «Ωρα του Πολίτη»

Συντάκτης:
Σε εφαρμογή μπαίνει πιλοτικά από την Δευτέρα, 20 Απριλίου, μία από τις δράσεις, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είχε αναγγείλει πριν από λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και κυρίως της οικοδόμησης σχέσης φιλίας και εμπιστοσύνης, που προωθεί, μεταξύ πολιτών και αστυνομίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, μερικές εβδομάδες μετά την ανάληψη της προεδρίας του Ιράν από τον μετριοπαθή Χασάν Ρουχανί, η διπλωμάτης Μαρζιέχ Αφκχάμ διορίστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών και έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας που κατέλαβε τη συγκεκριμένη θέση.
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη δεν θα δεχθεί μια συνολική συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα, αν δεν αρθούν όλες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Κυβερνοεπίθεση Τούρκων χάκερ στον δικτυακό τόπο της Αγίας Έδρας ήλθε ως αντίποινα για την αναγνώριση επί της ουσίας της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πάπα Φραγκίσκο. Χάκερ χτύπησαν επανειλημμένα τον ιστότοπο του Βατικανού την νύχτα της Δευτέρας θέτοντάς τον εκτός λειτουργίας έως το πρωί της Τρίτης.