espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 7:53:59 πμ

Κόσμος

Οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 19:50

Ο δήμος Κωνσταντινούπολης απαγορεύει το gay pride

Συντάκτης:

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της παρέλασης των ομοφυλοφίλων (Gay pride) που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, προκειμένου να «διατηρηθεί η ασφάλεια και η δημόσια τάξη».

Η γαλλίδα υπουργός Εργασίας και ο επικεφαλής του CGT επιβεβαίωσαν τις διαφωνίες τους κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησαν σχετικά με τη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας, η οποία έχει προκαλέσει τρεις μήνες απεργιών και διαδηλώσεων.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 18:50

Ολλανδία: Ελπίδες και φόβοι για το Brexit

Συντάκτης:
Το άρχισε το Spiegel με το εξώφυλλο που παρακαλούσε τους Βρετανούς να μείνουν στην ΕΕ. Το συνεχίζει η Algemeen Dagblad, η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ολλανδία με ένα πρωτοσέλιδο που γράφει «Don't leave me this way» στα αγγλικά με φόντο την αγγλική σημαία.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα κατά της ριζοσπαστικοποίησης στη Βρετανία της συζήτησης για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ΕΕ, την επομένη του φόνου της φιλοευρωπαίας βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ.
Στα χέρια των αιγυπτιακών αρχών βρίσκονται πλέον και τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη στις 19 Μαΐου ανοικτά της Αλεξάνδρειας και ενώ εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 16:50

Γερμανικά ΜΜΕ: H Ελλάδα στη μέγγενη

Συντάκτης:
Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις προς την Ελλάδα και η προβληματική, μερικές φορές, αντιμετώπιση των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές στα σχόλια το γερμανόφωνου τύπου.
Κυβερνητικό κτίριο στη Φαλούτζα κατέλαβαν οι ιρακινές δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες για την ανακατάληψη της πόλης που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας ανακατέλαβαν το δημαρχείο της πόλης, συνεχίζοντας την επιχείρησή τους για τον πλήρη έλεγχο της πόλης.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 16:50

Τζο Κοξ: Το ανερχόμενο αστέρι των Εργατικών

Συντάκτης:
Κάθε χρόνο, η Τζο Κοξ και ο σύζυγός της Μπρένταν υποδέχονταν πάνω από 100 άτομα και τις οικογένειές τους στο εξοχικό τους για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο - το φετινό πάρτι θα γινόταν αυτό το Σαββατοκύριακο, λίγες μέρες πριν από τα γενέθλιά της.

Ο βρετανικός Τύπος αποτίει φόρο φόρο τιμής στην βουλευτή των Εργατικών.

Η εφημερίδα The Guardian καταγγέλλει το βίαιο, διχαστικό κλίμα της εκστρατείας και κάνει λόγο για μία επίθεση «κατά του ανθρωπισμού, του ιδεαλισμού και της δημοκρατίας».