espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 10:32:29 πμ

Κόσμος

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μόλις λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ορλάντo, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter πως «είχε δίκιο για την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία».
Ο άνδρας ο οποίος διέπραξε χθες τη χειρότερη επίθεση στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε ένα γκέι νάιτκλαμπ στο Ορλάντο, στην πολιτεία Φλόριντα, φέρεται σύμφωνα με το FBI να είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, όμως ο πατέρας του αρνείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση.
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 11:50

Οι ΗΠΑ τιμούν μνήμη των νεκρών του Ορλάντο

Συντάκτης:
Σβηστά παρέμειναν τα φώτα του Empire State Building της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο. Το ίδιο είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2015 για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι και τον Μάρτιο του 2016 για τα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 10:50

Η Νέα Υόρκη τιμά τη μνήμη των νεκρών του Ορλάντο

Συντάκτης:
Σβηστά παρέμειναν τα φώτα του Empire State Building της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο. Το ίδιο είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2015 για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι και τον Μάρτιο του 2016 για τα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το μακελείο στο Ορλάντο «πράξη τρομοκρατίας» και τόνισε ότι πρέπει να «διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας από απειλές που προέρχονται είτε μέσα είτε έξω από τις ΗΠΑ».
Ένας άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν αυτόματα τουφέκια, σφαίρες και πιθανόν εκρηκτικές ύλες, και ο οποίος κατά δήλωσή του σκόπευε να μεταβεί στο Gay Pride του Λος Αντζελες, συνελήφθη στην Καλιφόρνια, όπως μετέδωσαν οι Los Angeles Times.
Με τις ΗΠΑ σε κατάσταση σοκ μετά το πλέον αιματηρό επεισόδιο με μαζικούς πυροβολισμούς στην πρόσφατη ιστορία τους, λογαριασμός στο Twitter που φέρεται να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος αναρτά φωτογραφία που ισχυρίζεται ότι απεικονίζει τον Ομάρ Ματίν, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως δράστης του μακελειού στο γκέι κλαμπ Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα.
Ο πνευματικός ηγέτης της Εκκλησίας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία χαιρέτισε ως «δύναμη ειρήνης και συμφιλίωσης».

Αναφερόμενος στο όραμα των ιδρυτών της ΕΕ να κλείσουν τις πληγές της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τζάστιν Ουέλμπι σημείωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να κάνουν την επιλογή τους στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου με την ίδια φιλοδοξία και τον ίδιο ιδεαλισμό.