espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 11:23:02 μμ

Κόσμος

‘Εξι νεκρούς περισυνέλεξε στα ανοικτά της Ιταλίας πλοίο που ανήκει σε ΜΚΟ, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε πλεούμενο που προσέγγιζε τις ακτές της νότιας Σικελίας. Παράλληλα, αναφορές στο BBC θέλουν να αγνοείται σκάφος με περίπου 400 Σομαλούς που προσπαθούσαν να περάσουν τη Μεσόγειο.
Ο ισχυρισμός του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ότι η χώρα του παράγει καλύτερο κρασί από την Γαλλία απορρίφθηκε μετ' επαίνων από τους Γάλλους. Ο Ρέντσι είπε επίσης ότι η Ιταλία έχει ξεπεράσει σε διεθνείς πωλήσεις κρασιού την Γαλλία, διεκδικώντας για την χώρα του πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την αγορά.
Ενόσω οι συνομιλίες στη Γενεύη για το Συριακό δείχνουν να καρκινοβατούν, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έρχεται να διαψεύσει αναφορές σε μέσα ενημέρωσης ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον διεξάγουν μυστικές συνομιλίες εκτός του πλαισίου των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Ο ελληνικός κίνδυνος επικρέμαται ως «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ είναι ο τίτλος άρθρου του Σάιμον Νίξον στην Wall Street Journal.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δετέρα ότι ανακάλυψε μια νέα σήραγγα η οποία κατασκευάστηκε από μαχητές της Χαμάς και εκτείνεται πολλές εκατοντάδες μέτρα από τη λωρίδα της Γάζας μέσα στο ισραηλινό έδαφος.
Το στρατόπεδο του «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί το προβάδισμα των 7 ποσοστιαίων μονάδων εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, αν και περισσότεροι ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης ComRes που δημοσιεύονται τη Δευτέρα στην Sun, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Brexit.
‘Εξι νεκρούς περισυνέλεξε στα ανοικτά της Ιταλίας πλοίο που ανήκει σε ΜΚΟ, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε πλεούμενο που προσέγγιζε τις ακτές της νότιας Σικελίας. Παράλληλα, αναφορές στο BBC θέλουν να αγνοείται σκάφος με περίπου 400 Σομαλούς που προσπαθούσαν να περάσουν τη Μεσόγειο.
Στις 13 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η ποινή του Όσκαρ Πιστόριους, η τελευταία έφεση του οποίου απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Νότιας Αφρικής.

Η διαδικασία καταλογισμού της ποινής του επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, πήρε ωστόσο αναβολή.
Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 14:50

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάρτερ στη Βαγδάτη

Συντάκτης:
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη πραγματοποιεί ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ, για να συναντηθεί με τους διοικητές του αμερικανικού στρατού και Ιρακινούς αξιωματούχους, την ώρα που η Ουάσινγκτον επιζητεί τρόπους να επεκτείνει τις πρόσφατες νίκες της κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Για παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον συριακό στρατό μιλά η συριακή αντιπολίτευση, απειλώντας με αντίποινα επί του εδάφους και απόσυρση από τις έμμεσες συνομιλίες στη Γενεύη.

Κείμενο της αντιπολίτευσης που κυκλοφορήσε τη Δευτέρα, και γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters, ανεβάζει τους τόνους, κηρύσσοντας «μάχη» εναντίον στρατιωτικών μονάδων που πλήττουν περιοχές αμάχων.