Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:56:04 μμ

Κόσμος

Περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτού ωκεανού θα προστατευτούν από την αλιεία έπειτα από την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να πενταπλασιάσει την έκταση ενός καταφυγίου στον κεντρικό Ειρηνικό.

Το «Εθνικό Θαλάσσιο Μνημείο Απομακρυσμένων Νήσων Ειρηνικού είχε δημιουργηθεί αρχικά από τον προκάτοχο του Ομπάμα, Τζορτζ Μπους, και καταλάμβανε επιφάνεια 210.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από μια σειρά μικρών, διάσπαρτων νησιών.
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 22:00

Εληξαν την απεργία τους οι πιλότοι της Air France

Συντάκτης:

Τον τερματισμό των κινητοποιήσεών τους, ανακοίνωσαν οι πιλότοι της Air France, οι οποίοι απεργούσαν εδώ και δύο εβδομάδες.

Οι πιλότοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη διοίκηση της εταιρείας.

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το Gay Pride στο Βελιγράδι

Συντάκτης:
Χωρίς σοβαρά επεισόδια πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι. στο Βελιγράδι, η παρέλαση υπερηφάνειας (Belgrade pride parade) των ομοφυλόφιλων.

Η παρέλαση ξεκίνησε έξω από κυβερνητικό κτήριο και κατέληξε σε κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από το δημαρχείο.
Ο βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προτίθεται να προτείνει δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν μετά τις εκλογές -και εφόσον ο ίδιος είναι νικητής- το Λονδίνο δεν επιτύχει μεγάλες αλλαγές στους όρους συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.
Περισσότεροι από 30 ορειβάτες εκτιμάται ότι είναι νεκροί, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε το Σάββατο στην Ιαπωνία.

Οι ορειβάτες βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας και να εκτοξευτούν πέτρες και βράχια, εγκλωβίζοντας στην πλαγιά δεκάδες ορειβάτες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε την Κυριακή ότι έχει έρθει η ώρα να εκσυγχρονίσει η Ρωσία το πυρηνικό της οπλοστάσιο και τα συμβατικά της όπλα.

Είπε ότι οι επενδύσεις της Μόσχας στον τομέα της Άμυνας δεν αποτελούν σημάδι μιας κούρσας εξοπλισμών, αλλά τμήμα ενός απαραίτητου εκσυγχρονισμού.
Χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που βρίσκονται στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ και ζητούν εκλογική μεταρρύθμιση έκανε την Κυριακή η αστυνομία, καθώς το κέντρο της πρώην βρετανικής αποικίας ολισθαίνει προς το χάος.
Ο βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προτίθεται να προτείνει δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν μετά τις εκλογές -και εφόσον ο ίδιος είναι νικητής- το Λονδίνο δεν επιτύχει μεγάλες αλλαγές στους όρους συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.
Πολλές βρετανικές ακροδεξιές οργανώσεις διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Ντόβερ, λιμάνι της νοτιοανατολικής Αγγλίας, κατά της άφιξης μεταναστών στη χώρα μέσω της Γαλλίας.

Κρατώντας βρετανικές και αγγλικές σημαίες οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την άφιξη μεταναστών στη Βρετανία μέσω του γαλλικού λιμανιού του Καλέ.