espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 4:34:00 πμ

Κόσμος

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 07:50

Ο δικαστής διχάζει και μετά θάνατον

Συντάκτης:
Ο αναπάντεχος θάνατος του 79χρονου αμερικανού δικαστή Αντονιν Σκαλία από φυσικά αίτια σε ένα ράντσο στο Τέξας δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο διχαστικός από ό,τι υπήρξε η ζωή του. Από τους πλέον ισχυρούς δικαστές των ΗΠΑ, θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς υπευθύνους για την υπερσυντηρητική στροφή .
«Η επιλογή του αντικαταστάτη του Σκαλία έχει να κάνει περισσότερο με πολιτικούς υπολογισμούς» είπε στο «Βήμα» ο Τζιμ Κάμπελ, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο. Γιατί η διαδικασία αντικατάστασης του δικαστή Σκαλία θεωρείται τόσο σημαντική για το.
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 07:50

Ο κρυφός πειρασμός του Ποντίφικα

Συντάκτης:
«Σου ανήκω». «Σε σκέφτομαι». «Ερχομαι κοντά σου με τον νου μου κάθε μέρα». «Σε νιώθω παντού». Και αυτά τα έγραφε σε μια παντρεμένη γυναίκα ο Αρχιεπίσκοπος Κρακοβίας, μετέπειτα Πάπας Ιωάννης - Παύλος Β', νυν και αεί Αγιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Συμφωνήσαμε ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να μείνουμε στην ΕΕ, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο παρουσίασε τη συμφωνία που πέτυχε στις Βρυξέλλες. Ο Κάμερον ανακοίνωσε δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.
Νέα αυστηρά μέτρα ασφαλείας αποφάσισε να λάβει η τουρκική κυβέρνηση μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας και άφησε πίσω της 28 νεκρούς.

«Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές όσον αφορά στην ασφάλεια της χώρας» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά το τέλος πεντάωρης σύσκεψης που είχε με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
Στην Αργεντινή βρέθηκε ο Ματέο Ρέντσι, επίσκεψη που χαιρετίστηκε ιδιαίτερα, αφού είχαν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες ιταλός πρωθυπουργός.

Εκείνος, στην προσπάθειά του να τους εντυπωσιάσει, διάβασε Χόρχε Λουις Μπόρχες (1899-1986).
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 12:50

Ο Κάμερον στη μάχη να περάσει τη συμφωνία στους Βρετανούς

Συντάκτης:
Στο εσωτερικό στρέφεται πλέον η προσπάθεια του Ντέιβιντ Κάμερον να πείσει το κόμμα και τους συμπολίτες του ότι η συμφωνία που πέτυχε μετά από 30 ώρες διαπραγματεύσεων συμφέρει, κατά συνέπεια το «ναι» είναι μονόδρομος στο δημοψήφισμα.
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 08:50

Ιράκ: Μυστηριώδης κλοπή επικίνδυνων ραδιενεργών υλικών

Συντάκτης:
Διεθνής συναγερμός έχει σημάνει μετά την αποκάλυψη ότι εκλάπη «εξαιρετικά επικίνδυνο» ραδιενεργό υλικό από το Ιράκ, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας που έφερε στην δημοσιότητα το πρακτορείο Ρόιτερς.
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 08:50

Ζαμάν: «Ο Ερντογάν βούτηξε στο βάλτο της Μέσης Ανατολής»

Συντάκτης:
«Τα αυταρχικά καθεστώτα δεν σέβονται τους νόμους, δεν συμβουλεύονται κανέναν και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εποπτεύει ή να αντισταθμίζει τις ενέργειές τους. Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο επιρρεπή στα λάθη.