Κόσμος
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 12:50
Κι άλλη αναπτυξιακή βοήθεια δίνει η Γερμανία στην Τουρκία ελπίζοντας στο προσφυγικό
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει στην Τουρκία για τη διευθέτηση της μεταναστευτικής κρίσης κατά 40% το 2016, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μίλερ.
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 12:50
Παράλυση λόγω του χιονού στις ανατολικές ΗΠΑ, τουλάχιστον 18 θάνατοι
Συντάκτης: Eidisis.grΤους τουλάχιστον 18 έχουν φτάσει οι θάνατοι που αποδίδονται στην κακοκαιρία στις ανατολικές ΗΠΑ, με την επέλαση του «Snowzilla» να έχει τυλίξει στον πάγο μεγάλες πόλεις και να έχει κάνει ακόμη και την ίδια τη Νέα Υόρκη να έχει παραλύσει.
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 12:50
Πρόεδρο εκλέγουν οι Πορτογάλοι υπό την κυβέρνηση «λιγότερης λιτότητας»
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις κάλπες προσέρχονται οι Πορτογάλοι για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ στη Λισαβώνα έχει πάρει τα ηνία η νέα κυβέρνηση του κεντροαριστερού Αντόνιο Κόστα με την «ανοχή» των αριστερών κομμάτων.
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 10:50
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος εκφράζει ανησυχία για τους θανάτους αμάχων στην Υεμένη
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Λευκός Οίκος εξέφρασε χθες την έντονη ανησυχία του για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για θανάτους και τραυματισμούς αμάχων εν μέσω της κλιμάκωσης της βίας στην Υεμένη και κάλεσε όλες τις πλευρές που συμμετέχουν στον πόλεμο να ξαναρχίσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 10:50
Η Βιέννη δεν αποκλείει το ξέσπασμα επεισοδίων στα σύνορά της
Συντάκτης: Eidisis.grΟ υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων στα σύνορα της χώρας του όταν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που η Βιέννη αποφάσισε πρόσφατα να λάβει για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 08:01
Η ολική επαναφορά του Ιράν αλλάζει το σκηνικό στη Μέση Ανατολή
Συντάκτης: Eidisis.grΩς πριν από ελάχιστα χρόνια το Ιράν ήταν ο παρίας της διεθνούς κοινότητας. Η Δύση το αντιμετώπιζε με τεράστια καχυποψία, θεωρώντας ανεξέλεγκτους τους «μουλάδες», και ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) του είχαν επιβάλει κυρώσεις.
«Γη είναι η κόλαση που ετοιμάστηκε για τους πρόσφυγες» αναφέρει σε ένα ποίημά του ο Ασραφ Φαγιάντ. Η δική του, όμως, κόλαση είναι η γη της Σαουδικής Αραβίας. Τον περασμένο Νοέμβριο ο 35χρονος ποιητής και εικαστικός καταδικάστηκε σε θάνατο διά αποκεφαλισμού από δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας, όπο.
Η δυναμική άνοδος του «Δημοκράτη σοσιαλιστή» Μπέρνι Σάντερς στις δημοσκοπήσεις για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος έχει κάνει το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον να χάσει τον ύπνο του. Παρότι η 69χρονη πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρείται το φαβορί για την επικράτηση στις προκριματικές εκλ.
Ο ολοσέλιδος τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Bild» την περασμένη Κυριακή δεν απευθύνεται μόνο στους Γερμανούς. Στοχεύει, προειδοποιεί μάλλον, τους Ευρωπαίους: «Ist Merkel noch die Richtige?» («Είναι ακόμη η Μέρκελ κατάλληλη;»). Η εφημερίδα αμφιβάλλει καθώς η καγκελάριος, όπως γράφει, δεν είναι πλ.
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 00:50
Μπάιντεν από Τουρκία: Έτοιμοι για στρατιωτική λύση κατά των τζιχαντιστών
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο από την Τουρκία όπου βρίσκεται ότι ΗΠΑ και Τουρκία είναι έτοιμες για μία στρατιωτική λύση για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους εάν δεν επιτευχθεί πολιτική λύση.