Κόσμος
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 15:50
Ισπανία: Αλλάζουν θέση οι Podemos - Στηρίζουν κυβέρνηση με Σοσιαλιστές
Συντάκτης: Eidisis.grΟ επικεφαλής των Podemos Παμπλο Ιγκλέσιας, είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα.
Μετά την συνάντηση ο κ. Ιγκλέσιας δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές και τα άλλα αριστερά κόμματα.
Μετά την συνάντηση ο κ. Ιγκλέσιας δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές και τα άλλα αριστερά κόμματα.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 14:50
«Σημαδεύει» βρετανική πόλη τα σπίτια προσφύγων με κόκκινες πόρτες;
Συντάκτης: Eidisis.grΠρόσφυγες που ζητούν άσυλο στο Μίντλεσμπρο της βορειοανατολικής Βρετανίας καταγγέλλουν πως τα σπίτια στα οποία μένουν έχουν σκόπιμα κόκκινες πόρτες ώστε να «ξεχωρίζουν» -καθιστώντας τους στόχο και θέτοντάς τους σε κίνδυνο επιθέσεων μίσους.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 13:50
Έκρηξη βόμβας στη Γκίζα του Καϊρου, τουλάχιστον έξι νεκροί
Συντάκτης: Eidisis.grΜια βομβιστική επίθεση είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι -οι τρεις αστυνομικοί- σε ένα σημείο του οδικού δικτύου που οδηγεί στις πυραμίδες, στη συνοικία της Γκίζας στο Κάιρο, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 12:50
Η Δανία εγκρίνει τα σκληρά μέτρα κατά προσφύγων, προκαλεί κατακραυγή
Συντάκτης: Eidisis.grΟι δανοί βουλευτές ενέκριναν την Πέμπτη δραστικές αλλαγές στη νομοθεσία που περιορίζουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, την ώρα που νομικοί και υποστηρικτές ανθρώπινων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η Κοπεγχάγη γυρίζει την πλάτη της στις διεθνείς υποχρεώσεις της.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 12:50
Μπαν Γκι-μουν σε Αναστασιάδη - Ακιντζί: Αξιοποιήστε τη θετική δυναμική
Συντάκτης: Eidisis.grΝα αξιοποιήσουν τη θετική δυναμική που υπάρχει στο Κυπριακό κάλεσε τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής συνάντησής τους στο Νταβός.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 11:50
Μανουέλ Βαλς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Παρίσι «για όσο χρειαστεί»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Όσο η απειλή παραμένει, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο»: Με αυτά τα λόγια απάντησε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς για την ισχύ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί, αρχικά για τρεις μήνες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 11:50
H Βόρειος Κορέα συνέλαβε φοιτητή από τις ΗΠΑ για «εχθρική ενέργεια»
Συντάκτης: Eidisis.grΤη σύλληψη φοιτητή σε αμερικανικό πανεπιστήμιο ανακοίνωσε η Βόρειος Κορέα, κατηγορώντας τον για τέλεση «εχθρικής ενέργειας κατά του κράτους».
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο φοιτητής εισήλθε στη Βόρεια Κορέα ως τουρίστας και ότι «συνελήφθη να διαπράττει εχθρική ενέργεια κατά του κράτους, υπό την ανοχή και τη χειραγώγηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ».
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο φοιτητής εισήλθε στη Βόρεια Κορέα ως τουρίστας και ότι «συνελήφθη να διαπράττει εχθρική ενέργεια κατά του κράτους, υπό την ανοχή και τη χειραγώγηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ».
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 10:50
Νομπελίστας οικονομολόγος φωτίζει τις πολιτικές αιτίες του Προσφυγικού
Συντάκτης: Eidisis.grΗ σημερινή παγκόσμια προσφυγική κρίση θυμίζει την περίοδο αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με μια σύγχρονη εκτίμηση, υπήρχαν τότε περισσότεροι από 40 εκατομμύρια πρόσφυγες μόνο στην Ευρώπη. Αυτοί οι «εκτοπισμένοι», όπως ονομάζονταν εκείνη την εποχή, είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της βίας, της αναγκαστικής μετεγκατάστασης, των διώξεων και της καταστροφής περιουσιών και υποδομών.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 10:50
Εκρυθμη η κατάσταση στην Τυνησία - νεκρός αστυνομικός σε διαδηλώσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΔυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων την Πέμπτη σε συγκρούσεις με εκατοντάδες διαδηλωτές που έβαλαν φωτιά σε αστυνομικό τμήμα και προσπάθησαν να εισβάλλουν σε κτίρια της αυτοδιοίκησης σε διάφορες πόλεις της χώρας, στις μεγαλύτερες εξεγέρσεις που έχουν γίνει από την Αραβική Άνοιξη το 2011.
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 10:50
Τουλάχιστον 20 νεκροί στην επίθεση και πολύωρη ομηρία στο Μογκαντίσου
Συντάκτης: Eidisis.grΜε επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας τα ξημερώματα και τουλάχιστον 20 νεκρούς έληξε η πολύωρη ομηρία σε εστιατόρια σε τουριστική περιοχή του Μογκαντίσου, μετά την επίθεση που είχε ξεκινήσει το βράδυ από ενόπλους της ισλαμιστικής Αλ Σαμπάμπ.