espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 3:31:42 μμ

Κόσμος

Πλάνα που φέρονται να δείχνουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ακόμη καταζητούμενο σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη φυγή του προς το Βέλγιο μετέδωσε το γαλλικό κανάλι BFM TV.
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε, χθες το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι στη συνάντηση εξετάσθηκε η πολιτική κατάσταση στην πΓΔΜ, η πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ζητήματα οικονομικής συνεργασίας και ασφάλειας, καθώς και η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Η εκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ, κοντά στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, ενα από τα πιο πολυσύχναστα και τουριστικά σημεία της πόλης.
Στο «όνομα της ISIS» επιτέθηκε με μαχαίρι και ματσέτα ένας 15χρονος κούρδος τουρκικής υπηκοότητας σε έναν εβραίο δάσκαλο στη Μασσαλία, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο έφηβος συνελήφθη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εισαγγελίας έχει το προφίλ ατόμου που ριζοσπαστικοποίθηκε μέσω Διαδικτύου.
Τα νοσοκομεία σε όλη τη Βρετανία ανέβαλλαν σήμερα Τρίτη τις επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις λόγω απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών. Πρόκειται για την πρώτη μαζική απεργία γιατρών τα τελευταία 40 χρόνια. Η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1975.
Στην ανάγκη κατάρτισης νέου Συντάγματος στη Συρία και προεδρικών εκλογών αναφέρθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνοντας πως θεωρεί ότι ο Άσαντ θα πρέπει να είναι υποψήφιος και να δοκιμαστεί εκ νέου στην κάλπη.
Από την 1η Ιανουαρίου έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που η Γερμανία στέλνει πίσω στην Αυστρία, σύμφωνα με αναφορές από τη Βιέννη. Η αυστριακή πλευρά μιλά για «περίπου 200 άτομα την ημέρα, από περίπου 60 νωρίτερα».
Οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες υπό τα Ηνωμένα Έθνη που ξεκίνησαν την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στη Μαντάγια της Συρίας επιβεβαιώνουν τις δραματικές αναφορές που είχαν βγει από τα σύνορα της χώρας για λιμοκτονίες.
Πλάνα που φέρονται να δείχνουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ακόμη καταζητούμενο σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη φυγή του προς το Βέλγιο μετέδωσε το γαλλικό κανάλι BFM TV.
Έφεση κατά της ενοχής του για δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, κατέθεσε ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Νοριοαφρικανός αθλητής, γνωστός από τη συμμετοχή του σε μεγάλους αγώνες στίβου με τη χρήση προσθετικών μελών στα δύο πόδια, βρίσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό σε σπίτι συγγενικού προσώπου του σε προάστιο της Πρετόρια.