Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 7:46:42 μμ

Κόσμος

Το αποκαλούμενο και Πράσινο Ταμείο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει συγκεντρώσει ποσό 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικές υποσχέσεις μετά και από την απόφαση της Γαλλίας να καταβάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στο τέλος της διάσκεψης για το κλίμα.
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 11:50

«Der Spiegel»: Οι υποδομές της Γερμανίας παρακμάζουν

Συντάκτης:
«Η Γερμανία φημίζεται για την εξαιρετική υποδομή της. Αλλά τα τελευταία χρόνια τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν συρρικνωθεί δραματικά και οι αξιωματούχοι προβληματίζονται έντονα για το πώς θα λύσουν το πρόβλημα.
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 11:50

Αυστραλία: Νεκρός 18χρονος ύποπτος για τρομοκρατία

Συντάκτης:
Έναν 18χρονο σκότωσαν τα μέλη της αυστραλιανής αντιτρομοκρατικής, o οποίος μαχαίρωσε δύο αξιωματικούς όταν κλήθηκε σε αστυνομικό τμήμα ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για σχέσεις με δίκτυα τζιχαντιστών.

Η Αυστραλία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, εξαιτίας της εμπλοκής της στο Ιράκ, και οι αρχές έχουν προχωρήσει ακόμη και σε επιχειρήσεις «σκούπα» μετά από πληροφορίες για σχεδιασμό τυφλών επιθέσεων.
Η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλαμ Ρούσεφ και η αντίπαλός της περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα ισοβαθμούν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο των επερχόμενων προεδρικών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν χθες Τρίτη.
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Με ποιον τρόπο η Google θέλει να ελέγξει τις ζωές μας

Συντάκτης:
Η Google θέλει να ελέγξει τον κόσμο μας; διερωτάται ο «Guardian». «Καταρχάς πρέπει να αναρωτηθούμε: τι ακριβώς είναι σήμερα η Google; Και η απάντηση είναι η εξής: είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη και επικερδής διαφημιστική εταιρεία, με το 90% του τζίρου της για το 2013, περίπου 40 δισ.
Τα κρούσματα του ιού Έμπολα μπορεί να αγγίξουν τις 20.000 μέχρι τον Νοέμβριο αν δεν εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το ποσοστό θνησιμότητας του Έμπολα αγγίζει το 70%, υψηλότερο από το 50% προγενέστερων εκτιμήσεων.
Υστερα από έξι εβδομάδες αμερικανικών επιδρομών, οι σουνίτες εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ούτε που έχουν χάσει κάποιο τμήμα του ενός τετάρτου και πλέον του Ιράκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Οι υποδομές της Γερμανίας παρακμάζουν

Συντάκτης:
«Η Γερμανία φημίζεται για την εξαιρετική υποδομή της. Αλλά τα τελευταία χρόνια τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν συρρικνωθεί δραματικά και οι αξιωματούχοι προβληματίζονται έντονα για το πώς θα λύσουν το πρόβλημα.
Ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, ενώ βρισκόταν στο Βατικανό με την κατηγορία της παιδεραστίας, μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Ο 66χρονος Βεσολόφσκι, σύμφωνα με την Αγία Έδρα, ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν νούντσιος του Βατικανού.
H Μόσχα θα περιορίσει την πρόσβαση της Ουκρανίας σε ζωτικής σημασίας ρωσικές αγορές εάν το Κίεβο εφαρμόσει οποιοδήποτε σκέλος της εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σκληραίνοντας τη στάση του έναντι του Κιέβου, αλλά και των Βρυξελλών.