espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 9:33:58 μμ

Κόσμος

Το Bonne biere έγινε το πρώτο από τα μπαρ και εστιατόρια στο Παρίσι που έγιναν στόχος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου και άνοιξε τις πόρτες του.

Η απόφαση να ανοίξει το μαγαζί, ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά, πάρθηκε για να «επιστρέψει η ζωή στην περιοχή», όπως ανέφερε η διεύθυνσή του, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε εστιατόριο στο Κάιρο στην περιοχή της Αγκούζα.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 18.
Έκλεισε στη Βενεζουέλα η προεκλογική περίοδος πριν τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες η αντιπολίτευση εμφανίζεται να παίρνει τον έλεγχο του Κοινοβουλίου και να απειλεί την κυριαρχία του «τσαβισμού» υπό τον Νικολάς Μαδούρο.
Στην πρώτη θέση αλλά αρκετά μακριά από την αυτοδυναμία εμφανίζεται το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι σε νέα δημοσκόπηση δύο εβδομάδες πριν τις ισπανικές εκλογές. Η δημοσκόπηση δίνει την εικόνα διαφορετικού κομματικού χάρτη από ό,τι οι προηγούμενες -που εμφάνιζαν τα τέσσερα κόμματα περίπου στην ίδια περιοχή- δείχνοντας δεύτερους τους Σοσιαλιστές και σχετικά πιο πίσω τα δύο «νέα κόμματα», με το Podemos στην τέταρτη θέση.
Για να κερδίσεις έναν πόλεμο επί του εδάφους, πρώτα πρέπει να κερδίσεις τον πόλεμο των λέξεων. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα του τελευταίου δοκιμίου του γάλλου φιλοσόφου Φιλίπ-Ζοζέφ Σαλαζάρ «Οπλισμένες λέξεις: κατανοώντας και πολεμώντας την τρομοκρατική προπαγάνδα», («Paroles armées: Comprendre et combattre la propagande terroriste»),το οποίο έγινε μπεστ σέλερ και αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν από τους βασικούς πυρήνες του δημόσιου διαλόγου στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Οι Αρχές της Αυστραλίας περιόρισαν το πεδίο έρευνας για τη χαμένη πτήση ΜΗ370 σε μία ζώνη δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και δηλώνουν πεπεισμένοι ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines, που παραμένει άφαντο από τις 8 Μαρτίου του 2014, έχει καταπέσει στο σημείο αυτό.
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 10:50

Και Ελληνας νεκρός στο μακελειό στην Καλιφόρνια

Συντάκτης:
Ένας Έλληνας, ο Νικόλαος Θαλασσινός, συγκαταλέγεται στη λίστα των θυμάτων του μακελειού στο κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες, στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το θύμα εργαζόταν ως επιθεωρητής υγείας στο τμήμα που δούλευε και ο δράστης της επίθεσης, Σαιέντ Φαρούκ.
Οκτώ χώρες, μεταξύ των η Ιαπωνία και το Μαρόκο, ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία αφότου ανιχνεύτηκε ο θανατηφόρος ιός H5N1 (γρίπη των πτηνών) στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, έδρα παραγωγών πουλερικών και φουά γκρά, είπε το υπουργείο Γεωργίας χθες.
Συγκλονισμένες είναι οι ΗΠΑ από την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση των τελευταίων τρίων χρόνων, χωρίς επιπλέον ακόμη να μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι δύο δράστες, ο Σ.
Για να κερδίσεις έναν πόλεμο επί του εδάφους, πρώτα πρέπει να κερδίσεις τον πόλεμο των λέξεων. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα του τελευταίου δοκιμίου του γάλλου φιλοσόφου Φιλίπ-Ζοζέφ Σαλαζάρ «Οπλισμένες λέξεις: κατανοώντας και πολεμώντας την τρομοκρατική προπαγάνδα», («Paroles armées: Comprendre et combattre la propagande terroriste»),το οποίο έγινε μπεστ σέλερ και αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν από τους βασικούς πυρήνες του δημόσιου διαλόγου στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.