Κόσμος
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 10:50
Το 48% των γερμανών δεν θέλει η Μέρκελ να είναι υποψήφια για την καγκελαρία το 2017
Συντάκτης: Eidisis.grΣχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος σε μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα δήλωσαν ότι δεν θέλουν η Άγγελα Μέρκελ να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας μετά τις εθνικές εκλογές του 2017.
Σκληρή μάχη διεξαγόταν τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο για το κείμενο Συμπερασμάτων της σημερινής Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας που λογικά θα επισφραγίσει τη συνεργασία των δύο πλευρών στη διαχείριση του Προσφυγικού.
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 08:50
Νεοαυτοκρατορικά οράματα στο ναρκοπέδιο της Συρίας
Συντάκτης: Eidisis.grΤρίτη 24 Νοεμβρίου, 9.24 το πρωί, 6.000 μέτρα πάνω από την ορεινή Βορειοδυτική Συρία, μια ανάσα από τα τουρκικά σύνορα. Δύο F-16 προειδοποιούν 10 φορές σε 5 λεπτά ένα μαχητικό Su-24 ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Δεν ήταν πρόβλημα που αφορούσε την ασφάλεια ή την αυτοάμυνα της Τουρκίας η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 με τουρκικό πύραυλο. Ηταν μια καλοζυγισμένη πράξη της Αγκυρας, μια «προμελετημένη, προσχεδιασμένη προβοκάτσια», όπως κατήγγειλε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η οποία π.
Η γαλλική αντιτρομοκρατική αστυνομία, με τη βοήθεια ελικοπτέρων, έκανε έφοδο την περασμένη Τρίτη στο Αριγκά, χωριό των Πυρηναίων, αναζητώντας τον συριακής καταγωγής σαλαφιστή Ολιβιέ Κορέλ, επονομαζόμενο και «Λευκό Εμίρη», ο οποίος υπήρξε μέντορας πολλών τζιχαντιστών.
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 22:50
Οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας επιβάλλει το Κρεμλίνο
Συντάκτης: Eidisis.grΠεριοριστικά μέτρα στον τουριστικό τομέα και τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων επιβάλλει η Ρωσία, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράφει το σχετικό διάταγμα, ως αντίποινα στην κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi.
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 21:50
Δακρυγόνα στην Κωνσταντινούπολη μετά τη δολοφονία στο Ντιγιάρμπακιρ
Συντάκτης: Eidisis.grΜε δακρυγόνα και αντλίες νερού προσπάθησε να διαλύσει η τουρκική αστυνομία συγκέντρωση στο Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετά το θάνατο του Ταχίρ Ελτσί, προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ και δικηγόρου γνωστού για την ενασχόλησή του με το Κουρδικό.
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 18:50
Ο Ομπάμα στηλιτεύει, ξανά, την εύκολη πρόσβαση σε όπλα μετά το Κολοράντο
Συντάκτης: Eidisis.grΜετά τους τρεις νεκρούς στο νέο περιστατικό ένοπλης επίθεσης στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε ξανά το πλαίσιο που ρυθμίζει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 17:50
Παρίσι και ακτιβιστές προ της Διάσκεψης για το Κλίμα-Mπλόκο σε 1.000 άτομα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ γαλλική πρωτεύουσα, στον απόηχο των βάρβαρων επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το σκηνικό της Διάσκεψης για το Κλίμα και ψάχνει τη χρυσή τομή μεταξύ ασφάλειας και κανονικότητας -στην οποία, αναγκαστικά για τέτοιες διοργανώσεις, συγκαταλέγονται και οι διαδηλώσεις.
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 16:50
«Λύπη» εκφράζει ο Ερντογάν για την κατάρριψη, «μακάρι να μην είχε συμβεί»
Συντάκτης: Eidisis.grΤην «λύπη» του εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις. «Ευχόμαστε να μην είχε συμβεί, αλλά συνέβη, και ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» είπε το Σάββατο - έχοντας προηγούμενως αρνηθεί την απαίτηση του ρώσου προέδρου να ζητήσει συγγνώμη.