Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:57:29 μμ

Κόσμος

Η τρομοκρατική οργάνωση Χορασάν, η οποία αποτελεί μια πολύ πιο «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη απ' ό,τι το Ισλαμικό Κράτος, προσπαθούσε να παρασκευάσει βόμβες σε σωληνάρια οδοντόκρεμας για να ανατινάξει αεροπλάνα.
Η Europol, η ευρωπαϊκή αστυνομία, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μέσα στον Σεπτέμβριο περισσότερες από 1.000 συλλήψεις σε μία τεράστια επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι έρευνες διήρκεσαν εννέα ημέρες και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Europol πρόκειται «για την μεγαλύτερη μεμονωμένη επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος που έχουμε δει στην Ευρώπη».
Με το χρόνο να κυλά δραματικά, η ανησυχία για τις αιχμάλωτες Γιαζίντι μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, καθώς η επέμβαση της διεθνούς κοινότητας κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ.

Η φυλή των Γιαζίντι, που εκδιώχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ISIS) τον Αύγουστο, υπέστη τεράστιες κακουχίες στη μάχη για την επιβίωσή της.
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι πραγματοποίησαν -σε συνεργασία με αραβικές χώρες- άλλες πέντε αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Βάσεις τους εκκενώνουν μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Η τρομοκρατική οργάνωση Χορασάν, η οποία αποτελεί μια πολύ πιο «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη απ' ό,τι το Ισλαμικό Κράτος, προσπαθούσε να παρασκευάσει βόμβες σε σωληνάρια οδοντόκρεμας για να ανατινάξει αεροπλάνα.
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

La Repubblica: Μετά τον ειρηνιστή.. ο πολεμιστής Ομπάμα

Συντάκτης:

«Υπό τις εντολές μου», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα φορώντας τη στολή του ανωτάτου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων, «ξεκίνησε η αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», με τη συμμετοχή και μερικών αραβικών χωρών.

Όλα ήταν έτοιμα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού για τη σύλληψη τριών γάλλων τζιχαντιστών που είχαν εκδοθεί από την Τουρκία και θα «στέλνονταν» στη γαλλική πρωτεύουσα. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την προαναγγελθείσα σύλληψη, την μετέδωσαν τα ΜΜΕ, αλλά τελικά οι τρεις ύποπτοι είχαν καταλήξει εξαιτίας ενός απίστευτου λάθους να κάνουν βόλτες στη Μασσαλία.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι παρατηρείται μια σημαντική απόσυρση ρωσικών δυνάμεων από το έδαφος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο της Συμμαχίας, πολλά ρωσικά στρατεύματα παραμένουν σταθμευμένα κοντά στα σύνορα.

Οι αρχές χωρών της κεντρικής Ευρώπης βρίσκονται μπροστά σε ένα κύμα λαθραίας διακίνησης μετρητών, λόγω της απόφασης των τραπεζών στους άλλοτε φορολογικούς παραδείσους της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν και του Μονακό να χαλαρώσουν τους κανόνες μυστικότητας που διέπουν τους λογαριασμούς που ανήκουν σε ξένους.
Το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Ιορδανίας απάλλαξε τον ισλαμιστή ιερωμένο Αμπού Κατάντα από τις κατηγορίες για τρομοκρατική δράση και αποφάσισε την αποφυλάκισή του. Ο Κατάντα είχε εκδοθεί από τη Βρετανία στην Ιορδανία μετά από μακρόχρονη δικαστική διαδικασία.