espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 1:27:03 πμ

Κόσμος

Ελεύθερος με αναστολή είναι πλέον, μετά από 30 χρόνια, ο ισραηλινός κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ που είχε καταδικαστεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαιρέτισε την αποφυλάκιση -προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ώστε να καταφέρει να επιτραπεί συντομότερα η μεταφορά του Πόλαρντ στο Ισραήλ.
Τον εντοπισμό και τρίτης σορού, που ανήκει σε γυναίκα, στο διαμέρισμα που είχε γίνει στόχος της πολύωρης πολιορκίας στο Σεν Ντενί του βόρειου Παρισιού, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Παρασκευή.

Ο απολογισμός της επιχείρησης της Τετάρτης ανεβαίνει πλέον σε τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων Α.
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 14:50

FBI: «Δεν υπάρχει σοβαρή απειλή της ISIS στις ΗΠΑ»

Συντάκτης:
Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απειλή στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη επίθεση σαν αυτή που βύθισε στο πένθος το Παρίσι τόνισε την Παρασκευή ο διευθυντής του FBI απαντώντας σε μία σειρά από βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, στα οποία η οργάνωση απειλεί ότι θα χτυπήσει τη Νέα Υόρκη.

Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης όπου από το πρωί της Πέμπτης ομάδα περίπου 200 ατόμων, κυρίως Ιρανών, βρίσκεται μπροστά από τα συρματοπλέγματα και ζητά να της επιτραπεί η διέλευση.

Με την υπόθεση του ακυρωμένου αγώνα Γερμανίας-Ολλανδίας στο Αννόβερο λόγω «συγκεκριμένης απειλής» να παραμένει ανοικτή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε εφημερίδα της πόλης υποστηρίζουν πως υπήρξε σχέδιο για βομβιστική επίθεση μέσα στο στάδιο αλλά και έκρηξη σε σιδηρδρομικό σταθμό στη συνέχεια.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νοτιοανατολικά των νήσων Μπονίν της Ιαπωνίας, τα οποία βρίσκονται 1.000 χιλιόμετρα από το Τόκιο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 12:50

Παρών ο Αμπαούντ τη νύχτα των επιθέσεων

Συντάκτης:
Ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της βαρβαρότητας στο Παρίσι εμφανίστηκε, σύμφωνα με αναφορές στο γαλλικό Τύπο, κοντά σε ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις λίγο μετά τα χτυπήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η συνήθως καλά πληροφορημένη Monde, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ -που έπεσε νεκρός στην έφοδο στο Σεν Ντενί την Τετάρτη- εμφανίζεται σε εικόνες από δύο κάμερες στον σταθμό του μετρό Croix-de-Chaveaux στις 22:14 το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου.

Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης όπου από το πρωί της Πέμπτης ομάδα περίπου 200 ατόμων, κυρίως Ιρανών, βρίσκεται μπροστά από τα συρματοπλέγματα και ζητά να της επιτραπεί η διέλευση.