Κόσμος
Μιανμάρ: Ιστορικές εκλογές με «πρωταγωνίστρια» τη Σούου Κίι
Συντάκτης: Eidisis.grΣε ένα αποφασιστικό βήμα για τη δημοκρατική μετάβαση που άρχισε το 2010 με την αυτοδιάλυση της χούντας που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα από το 1962, περίπου 30 εκατομμύρια πολίτες της Μιανμάρ ψηφίζουν σε ελεύθερες εθνικές εκλογές που διεξάγονται για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια.
Τριάντα ένας βουλευτές και δέκα γερουσιαστές έδωσαν το Σάββατο το «παρών» στο θέατρο Κουιρίνο της Ρώμης για την πρώτη εκδήλωση της Sinistra Italiana (Ιταλική Αριστερά). Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία, πρώην μέλη του κεντροαριστερού Κόμματος (όπως οι Στέφανο Φασίνα και Αλφρέντο Ντατόρε), αλλά και πρώην στελέχη του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.
Πορτογαλία των... δύο κυβερνήσεων: Εκείνης που «υπάρχει», κι εκείνης που περιμένει
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Μιανμάρ κάνει το βήμα για ελεύθερες εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Αίγυπτος «εξετάζει κάθε σενάριο» για τη συντριβή
Συντάκτης: Eidisis.grΠρώτη διαδήλωση του ξενοφοβικού AfD στο Βερολίνο
Συντάκτης: Eidisis.grΝέα βιογραφία του Χίτλερ αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΜία νέα βιογραφία του Αδόλφου Χίτλερ δια χειρός ενός διακεκριμένου γερμανού ιστορικού αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις καθώς υποστηρίζει ότι έχει υποτιμηθεί η πολιτική οξυδέρκεια του ηγέτη των Ναζί και ότι έχει υπερτονιστεί η άποψη περί γοητείας που ασκούσε επί των Γερμανών.