espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 7:19:36 πμ

Κόσμος

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Πέμπτη ήρθε η ώρα το Κοινοβούλιο να λάβει μια απόφαση για συμμετοχή στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία δεν μπορεί να «αναθέτει την ασφάλεια της σε άλλες χώρες».
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:50

Το Βερολίνο προτείνει ευρωπαϊκό όριο στον αριθμό προσφύγων

Συντάκτης: Eidisis.gr
Τη θέση πως η Ευρώπη θα πρέπει να ορίσει ένα «γενναιόδωρο όριο» στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται κάθε χρόνο εξέφράσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ -περάν των οποίων δεν θα γίνονται δεκτοί.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 12:50

Ρωσία: Περικοπές σε εισαγωγές τουρκικών αγροτικών προϊόντων

Συντάκτης: Eidisis.gr
Διαπιστώνοντας πως περίπου το 15% των τουρκικών αγροτικών εισαγωγών από την Τουρκία «υπολείπεται των ρωσικών προδιαγραφών», το υπουργείο Γεωργίας στη Μόσχα κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τον έλεγχο των προϊόντων που εισάγονται.
Σοκαρισμένος από τις εικόνες που δείχνουν πώς ο 17χρονος αφροαμερικανός Λακάν ΜακΝτόναλντ έπεσε νεκρός από πυρά λευκού αστυνομικού, δήλωσε πως είναι ο Μπαράκ Ομάμα με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο facebook.
H Google έκανε γνωστό ότι έως τώρα έχει δεχθεί 348.085 αιτήματα από ευρωπαίους χρήστες για επιλεκτική διαγραφή αποτελεσμάτων αναζητήσεων που τους αφορούν. Τα περισσότερα αιτήματα προέρχονται από τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 12:50

ΗΠΑ:Εκλεψε διατηρημένους ανθρώπινους εγκεφάλους από μουσείο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ένας 23χρονος ομολόγησε την ενοχή του χθες για διάρρηξη που έκανε σε ιατρικό μουσείο όπου έκλεψε διατηρημένους ανθρώπινους εγκέφαλους και άλλους ιστούς που μετά πούλησε μέσω του διαδικτύου, είπαν οι αρχές στην πολιτεία Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 10:50

Τουρκία: Δημοσιοποιεί ηχητική προειδοποίηση πριν την κατάρριψη

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο πόλεμος ευθυνών μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση: Οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν ηχογράφηση από την «προειδοποίηση προς το ρωσικό μαχητικό» πριν την κατάρριψη, την ώρα που ο επιζών ρώσος χειριστής επιμένει πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 10:50

O Ολάντ πάει στο Κρεμλίνο για τον συντονισμό εναντίον της ISIS

Συντάκτης: Eidisis.gr
Μετά τους Κάμερον, Ομπάμα και Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος συναντάται με τον ρώσο ομόλογό του στη διπλωματική εκστρατεία του για να συντονίσει το μέτωπο εναντίον της ISIS μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 08:50

Ο παγκοσμιοποιημένος πόλεμος της Συρίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Σύμφωνα, όμως, με την Φρίντα Γκίτις, αρθρογράφο της εφημερίδας The Miami Herald και της επιθεώρησης World Politics Review, είναι ο εμφύλιος στη Συρία που τείνει να μεταλλαχτεί στον Παγκόσμιο Πόλεμο του 21ου αιώνα.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 08:50

Guardian: Παγιδευμένη η Τουρκία

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η κατάρριψη, την Τρίτη, ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί τη συνέχεια της ολοένα κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών κυρίως εξαιτίας της συνεχιζόμενης ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας με στόχο χωριά Τουρκμένων στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα.