espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 8:18:17 μμ

Κόσμος

Οι ιρανοί βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που συνομολογήθηκε με τις μεγάλες δυνάμεις με 161 ψήφους υπέρ, 59 κατά και 13 αποχές, τρεις μήνες μετά την επίτευξή της στις 14 Ιουλίου, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Το ξενοφοβικό Pegida, το γερμανικό κίνημα «εναντίον της ισλαμοποίησης της Δύσης» (ουσιαστικά, εναντίον των μεταναστών) προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει το προσφυγικό και σε νέα συγκέντρωσή του στη Δρέσδη πήγε ένα βήμα παραπέρα: Έβγαλε και.
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 13:50

Τέλος στα γυμνά για το Playboy

Συντάκτης:
Αλλάζει χαρακτήρα το αμερικανικό Playboy καθώς προκύπτει ότι πλέον δεν θα δημοσιεύει φωτογραφίες γυμνών γυναικών στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του.

Όπως έγραψαν οι New York Times, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του περιοδικού αναφέρουν ότι η πρόσβαση του κοινού στο Internet έχει πλέον κάνει το γυμνό ξεπερασμένο και πλέον τα πορνογραφικά περιοδικά δεν είναι εμπορικά βιώσιμα.
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 11:50

Γαλλία: Μαθητής πυροβόλησε καθηγήτρια με αεροβόλο

Συντάκτης:
Ενας 15χρονος μαθητής συνελήφθη τη Δευτέρα στην Σαλόν-ον-Σαμπάνιε, στην ανατολική Γαλλία, αφού πυροβόλησε μια καθηγήτριά του με αεροβόλο με μπίλιες φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο ανήλικος, μαθητής στο τεχνικό λύκειο της πόλης, μπήκε στο σχολείο του έχοντας στην κατοχή του ένα αεροβόλο με μπίλιες, ένα αντίγραφο χειροβομβίδας πολύ μικρής ισχύος και ένα μαχαίρι.
Για ισοπέδωση ολόκληρων χωριών κατηγορεί η Διεθνής Αμνηστία τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, την YPG, επιρρίπτοντάς της εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, η φερόμενη τακτική σε χωριά που ανακαταλαμβάνονται από την ISIS γίνεται ως «αντίποινα» για την υποστήριξη κατοίκων στους τζιχαντιστές.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με συνθήματα εναντίον του Ερντογάν διοργανώθηκαν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη με φόντο το πολύνεκρο μακελειό, καθώς κυρίως το φιλοκουρδικό HDP στρέφει εναντίον της κυβέρνησης τα βέλη του ενώ οι αρχές δηλώνουν κοντά στην ταυτοποίηση ενός από τους δύο καμικάζι.
Ενας 15χρονος μαθητής συνελήφθη τη Δευτέρα στην Σαλόν-ον-Σαμπάνιε, στην ανατολική Γαλλία, αφού πυροβόλησε μια καθηγήτριά του με αεροβόλο με μπίλιες φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο ανήλικος, μαθητής στο τεχνικό λύκειο της πόλης, μπήκε στο σχολείο του έχοντας στην κατοχή του ένα αεροβόλο με μπίλιες, ένα αντίγραφο χειροβομβίδας πολύ μικρής ισχύος και ένα μαχαίρι.
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 09:50

Η επόμενη ημέρα στην Τουρκία μετά το μακελειό

Συντάκτης:
Αρχή ζοφερής τρομοκρατικής εκστρατείας ισλαμιστών και αφορμή για νέες συγκρούσεις με τους Κούρδους το μακελειό με τους 100 νεκρούς στην Αγκυρα δηλητηριάζει την ήδη πολωμένη προεκλογική ατμόσφαιρα, χτυπώντας και την τουρκική οικονομία.
Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη δυνατότητα σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης που θα στείλει στην Αντιπολίτευση τον Πάσος Κουέλιου, εμφανίστηκε ο ηττημένος των πορτογαλικών εκλογών και ηγέτης των Σοσιαλιστών, Αντόνιο Κόστα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Καβάκο Σίλβα.
Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ τη Συρία, Στάφαν Ντε Μιστούρα, χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη η Ρωσία και οι ΗΠΑ να καταλήξουν σε συνεννόηση για να αποτραπεί η στρατιωτική κλιμάκωση που θα οδηγούσε στον διαμελισμό της Συρίας.