Κόσμος
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 10:50
Ομπάμα: Η προσφυγική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πηγή της
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι η προσφυγική κρίση έχει επιδεινωθεί και απαιτείται συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπιστεί. Πρόσθεσε πως στην ουσία χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η πηγή της προσφυγικής κρίσης που είναι ο πόλεμος στην Συρία.
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 10:50
Συνέλαβαν 15χρονο επειδή σχεδίαζε επίθεση κατά του Πάπα
Συντάκτης: Eidisis.grΔεκαπεντάχρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ επειδή φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά του Πάπα Φραγκίσκου στην διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του σε αμερικανικό έδαφος.
O ανήλικος που συνελήφθη στην Φιλαδέλφεια (βορειοανατολικά) «έχει εμπνευστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος» επισήμαναν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
O ανήλικος που συνελήφθη στην Φιλαδέλφεια (βορειοανατολικά) «έχει εμπνευστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος» επισήμαναν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 09:50
Τουρκία: πολιτικά φιλόδοξος ο γαμπρός του Ερντογάν
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύζυγος της Έσρα, μίας από τις κόρες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απασχόλησε έντονα τα τουρκικά Μέσα έπειτα από την εκλογή του, τον περασμένο Ιούνιο, στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, και τώρα φαίνεται πως συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς στα ανώτερα κλιμάκια του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 09:50
ΗΠΑ: το 43% των Ρεπουμπλικάνων νομίζει ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος
Συντάκτης: Eidisis.grΕνδέχεται να φταίει το μεσαίο όνομά του - Χουσέιν - ή οι νεοσυντηρητικοί πολιτικοί αντίπαλοί του, αλλά αποτελεί γεγονός ότι έπειτα από μια επταετία κατά την οποία ο Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα βρίσκεται στην προεδρία των ΗΠΑ, πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο πρόεδρός τους είναι μουσουλμάνος.
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 09:50
Τι ενώνει τη Συρία, την Ελλάδα και την Ουκρανία
Συντάκτης: Eidisis.grΕκ πρώτης όψεως οι μείζονες σημερινές διεθνείς κρίσεις δείχνουν να έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία. Κάποιες, όπως το δράμα του ελληνικού χρέους, αποτελούν οικονομικές καταστροφές. Αλλες, όπως η κατάρρευση της Συρίας, χαρακτηρίζονται από βαρβαρότητα και πολιτικό χάος.
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 02:00
Β.Κορέα: Σε πλήρη λειτουργία οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γιονγκμπιόν
Συντάκτης: Eidisis.grΣε πλήρη λειτουργία βρίσκονται οι βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας στην Γιονγκμπιόν, ισχυρίζεται η Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρειος Κορέα ισχυρίζεται ότι βελτιώνει τα πυρηνικά της όπλα «σε ποιότητα και ποσότητα».
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ατομικής Ενέργειας της Βόρειας Κορέας σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ότι η χώρα είναι πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει την εχθρότητα των ΗΠΑ «με πυρηνικά όπλα οποιαδήποτε στιγμή».
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 01:50
Η Αυστρία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Αυστρία επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία από τα μεσάνυχτα απόψε (01.00 ώρα Ελλάδας) ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, δύο ημέρες μετά την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της.
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 00:50
Περπατώντας προσπαθούν οι πρόσφυγες να φθάσουν στην Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΕκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία επιχειρούν να διασχίζουν περπατώντας τα 250 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κωνσταντινούπολη από τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στις Καστανιές του Έβρου.
Μετά τις τραγωδίες στο Αιγαίου αρκετοί πρόσφυγες προτίμησαν να δοκιμάσουν τη χερσαία δίοδο για να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, με προορισμό κυρίως τη Γερμανία.
Μετά τις τραγωδίες στο Αιγαίου αρκετοί πρόσφυγες προτίμησαν να δοκιμάσουν τη χερσαία δίοδο για να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, με προορισμό κυρίως τη Γερμανία.
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 23:50
Ασαντ προς ΕΕ: «Μην στηρίζετε τρομοκράτες για να λήξει το προσφυγικό ζήτημα»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τρομοκράτες εάν επιθυμεί να τερματιστεί η τρέχουσα προσφυγική κρίση.
«Αν ανησυχείτε για αυτούς, σταματήστε να υποστηρίζετε τρομοκράτες.
«Αν ανησυχείτε για αυτούς, σταματήστε να υποστηρίζετε τρομοκράτες.
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 23:00
Στις 22 Σεπτεμβρίου το νέο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις 22 Σεπτεμβρίου το νέο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν κατάφεραν τελικά να συμφωνήσουν στο έκτακτο Συμβούλιο που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα επί της πρότασης της Επιτροπής για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων στα κράτη – μέλη.