espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 12:32:16 πμ

Κόσμος

Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft σχεδιάζει να επενδύσει 1,3 τρισ. ρούβλια (περίπου 19 δισ. δολάρια) σε διάφορα έργα στην Άπω Ανατολή, επιτρέποντας την δημιουργία θέσεων εργασίας, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF).
«Το σοκ πρέπει να παρακινήσει δράση», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ, αναφερόμενος στις συγκλονιστικές εικόνες των παιδιών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη και πνίγονται ή πεθαίνουν από ασφυξία.
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 14:50

Στη σύνταξη 6,5 εκατομμύρια Γερμανοί έως το 2025

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ θεωρεί ευλογία τους μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία, η οποία έχει άμεση ανάγκη από εργατικό δυναμικό. Την άποψή του συμμερίζονται και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι.
Περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει μέχρι το ουγγρικό Μπίτσκε, πριν τα σύνορα με την Αυστρία, αλλά δεν μπόρεσαν να περάσουν στα δυτικά, πέρασαν τη νύχτα στο βαγόνι και αρνούνται να μεταφερθούν σε καταυλισμό.
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 14:50

Πούτιν: «Έτοιμος για πρόωρες εκλογές ο Ασαντ»

Συντάκτης:
Έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και να μοιραστεί την εξουσία με την «υγιή» αντιπολίτευση είναι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν περιγράφοντας τα αποδεκτά από τη Μόσχα όρια στην προώθηση ειρηνευτικής λύσης στον συριακό πόλεμο.
Το Λονδίνο προτίθεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές στον βρετανικό Τύπο, να ανακοινώσει σχέδια για υποδοχή Σύρων προσφύγων απευθείας από καταυλισμούς στις γύρω χώρες -και όχι όσων έχουν ήδη φτάσει στην επικράτεια της ΕΕ.
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 13:50

Εκστρατεία υπέρ του Brexit ξεκινά ο Φάρατζ

Συντάκτης:
Εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά σήμερα το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Φάρατζ ανήρτησε την Πέμπτη στον λογαριασμό του στο Twitter μήνυμα με το οποίο προανήγγειλε μια «σημαντική ανακοίνωση” σήμερα το μεσημέρι για τη “μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει κάνει ποτέ το UKIP υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ».

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκορ Όρμπαν. Οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, δήλωσε .

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ερευνά πληροφορίες που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη και άνδρες των ενόπλων της δυνάμεων στη Συρία.
Εκτός του καταλόγου των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων τον οποίο καταρτίζουν έθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (Federal Register), ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης 17 Νοέμβρη ως τρομοκρατικής την 26η Αυγούστου.