espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 7:08:45 μμ

Κόσμος

Οι Αρχές «απέτρεψαν αυτήν την εβδομάδα τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.
Τους 50 ενδέχεται να φθάσουν οι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), οι οποίοι θα καταψηφίσουν το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για εξουσιοδότηση στις διαπραγματεύσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η Bild.
Το Παρίσι ανοίγει τον χορό με τις πρωτεύουσες της Ευρωζώνης που ψηφίζουν για τη σύγκλιση με την Ελλάδα, με την Γαλλική Εθνοσυνέλευση να καλείται να την εγκρίνει ήδη την Τετάρτη.
Στο Ισραήλ προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τρίτη μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης μεταβαίνει την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.
Βίντεο με τίτλο «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο» που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει τις χώρες των Βαλκανίων στόχο ισλαμιστών τρομοκρατών, σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης. Με τη μορφή στίχων, οι δημιουργοί του βίντεο προβάλλουν μηνύματα προς τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια για να τους ενθαρρύνουν να ενταχθούν στο «Ισλαμικό Κράτος».
Ένα νομοσχέδιο που θέτει σε εφαρμογή μία μείζονα αλλαγή στην αμυντική πολιτική της Ιαπωνίας ενέκρινε την Τετάρτη η επιτροπή της Κάτω Βουλής. Το μέτρο επιτρέπει την ανάπτυξη στρατευμάτων στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των εκλογέων.
Το Παρίσι ανοίγει τον χορό με τις πρωτεύουσες της Ευρωζώνης που ψηφίζουν για τη σύγκλιση με την Ελλάδα, με την Γαλλική Εθνοσυνέλευση να καλείται να την εγκρίνει ήδη την Τετάρτη.
Με προβλήματα ξεκινάει για τον Ντόναλντ Τραμπ η προεκλογική κούρσα για την αναμέτρηση του 2016, μία προεκλογική εκστρατεία που συνοδεύτηκε με ποικίλα σχόλια και επικρίσεις προτού καν αρχίσει.

Λόγος αυτή τη φορά μία άνευ προηγουμένου γκάφα, και πιο συγκεκριμένα μία φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ξαφνιάζοντας – στην καλύτερη περίπτωση – τους περισσότερους από 3 εκατ.
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανέφερε πως η κυβέρνησή του σκοπεύει να θέσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα στην κρίση της ισπανικής Βουλής.

Η κίνηση αυτή δεν ήταν υποχρεωτική με βάση το ισπανικό Σύνταγμα.
Ο 94χρονος Όσκαρ Γκρόνινγκ, που είχε καθήκοντα λογιστή στο κολαστήριο του Άουσβιτς, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: Το Βήμα