Κόσμος
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 17:50
Ανετα θα περάσει από την Γαλλική Εθνοσυνέλευση η ελληνική συμφωνία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Παρίσι ανοίγει τον χορό με τις πρωτεύουσες της Ευρωζώνης που ψηφίζουν για τη σύγκλιση με την Ελλάδα, με την Γαλλική Εθνοσυνέλευση να καλείται να την εγκρίνει ήδη την Τετάρτη.
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 17:50
Μεγάλη προεκλογική γκάφα από τον Ντόναλντ Τραμπ με φόντο στρατιώτες των SS
Συντάκτης: Eidisis.grΜε προβλήματα ξεκινάει για τον Ντόναλντ Τραμπ η προεκλογική κούρσα για την αναμέτρηση του 2016, μία προεκλογική εκστρατεία που συνοδεύτηκε με ποικίλα σχόλια και επικρίσεις προτού καν αρχίσει.
Λόγος αυτή τη φορά μία άνευ προηγουμένου γκάφα, και πιο συγκεκριμένα μία φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ξαφνιάζοντας – στην καλύτερη περίπτωση – τους περισσότερους από 3 εκατ.
Λόγος αυτή τη φορά μία άνευ προηγουμένου γκάφα, και πιο συγκεκριμένα μία φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ξαφνιάζοντας – στην καλύτερη περίπτωση – τους περισσότερους από 3 εκατ.
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 15:50
Ισπανία: Υπό την έγκριση της Βουλής η συμφωνία με την Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανέφερε πως η κυβέρνησή του σκοπεύει να θέσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα στην κρίση της ισπανικής Βουλής.
Η κίνηση αυτή δεν ήταν υποχρεωτική με βάση το ισπανικό Σύνταγμα.
Η κίνηση αυτή δεν ήταν υποχρεωτική με βάση το ισπανικό Σύνταγμα.
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 15:50
Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο «λογιστής του Άουσβιτς»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ 94χρονος Όσκαρ Γκρόνινγκ, που είχε καθήκοντα λογιστή στο κολαστήριο του Άουσβιτς, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.
Πηγή: Το Βήμα
Η κατάληξη των μακρόσυρτων και δύσκολων διαπραγματεύσεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα επιστρέφει στην Ουάσινγκτον, όπου το Κογκρέσο -ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς- προσπαθεί να την ζυγίσει.
Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε απόπειρα να τορπιλιστεί η συμφωνία από το Κογκρέσο, ως μήνυμα (μεταξύ άλλων) στο εξωτερικό πως η συμφωνία προχωρά.
Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε απόπειρα να τορπιλιστεί η συμφωνία από το Κογκρέσο, ως μήνυμα (μεταξύ άλλων) στο εξωτερικό πως η συμφωνία προχωρά.
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 11:50
Ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν - Τα κύρια σημεία
Συντάκτης: Eidisis.grΔυτικοί διπλωμάτες αναφέρουν στα ειδησεογραφικά πρακτορεία πως επιτεύχθηκε συμφωνία σιτς συνομιλίες των Έξι και της Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Νωρίτερα, και η ιρανική πλευρά είχε μιλήσει για συμφωνία.
Νωρίτερα, και η ιρανική πλευρά είχε μιλήσει για συμφωνία.
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 11:50
Διάταγμα Πούτιν απολύει 110.000 δημόσιους υπαλλήλους
Συντάκτης: Eidisis.grΣε απολύσεις 110.000 δημοσίων υπαλλήλων προέβη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με μια υπογραφή, επικαλούμενος την λιτότητα και την οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο η Ρωσία.
Ο Πρόεδρος της χώρας υπέγραψε διάταγμα με το οποίο μειώνεται κατά 10% ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στο υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που σημαίνει ότι 110.000 άνθρωποι θα βρεθούν εκτός μισθοδοσίας.
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 11:50
Μάσιμο Κατσάρι: «Η Ελλάδα θα παραμείνει για πάντα η καλύτερη πατρίδα της Ευρώπης»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Μπορεί η Ευρώπη να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα;» διερωτάται σε πρόσφατο άρθρο του στην ιταλική «La Repubblica» ο ιταλός φιλόσοφος και πρώην δήμαρχος της Βενετίας Μάσιμο Κατσάρι και αμέσως απαντά πως στην περίπτωση που αυτή η ερώτηση απευθυνόταν σε οποιονδήποτε από τους πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού πολιτισμού από τον Πετράρχη και έπειτα, κανένας δεν θα καταλάβανε ούτε καν το νόημά της, καθώς όλοι θεωρούσαν πως η Ελλάδα είναι η πατρίδα της Ευρώπης, και μάλιστα «η καλύτερη πατρίδα», κατά τον Βίλχελμ φον Χούμπολτ, ιδρυτή του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, όπως θυμίζει ο Κατσάρι.
Δυνάμεις προσκείμενες στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι απέσπασαν το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν και συνοικίες της πόλης, εκδιώκοντας τους σιίτες αντάρτες Χούτι την Τρίτη, σε μια απροσδόκητη προέλαση τους έπειτα από μήνες αδιεξόδου στο πεδίο.
Σε κατάσταση σοκ και με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται 16χρονη που σώθηκε από τη συντριβή στα βουνά του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ενώ χρειάστηκε να περπατήσει μόνη επί δύο ημέρες μέχρι να ξαναβρεθεί στον πολιτισμό και να ζητήσει βοήθεια.