espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 5:54:41 πμ

Κόσμος

Επιβατηγό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μοντλίν της Βαρσοβίας εξαιτίας υποψίας πως υπήρχαν εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την επρόσωπο του αεροδρομίου Μ.Μπόγιαρσκα, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Όσλο, ερευνάται.
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα δύο νέους θανάτους από τον κορονοϊό ΜERS και ένα ακόμη κρούσμα, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα σε 29.

Ένα από τα θύματα του ΜERS είναι ένας 65χρονος, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό σε νοσοκομείο της κεντρική πόλης Ντεζόν και διαγνώστηκε στις 6 Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκονται οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα, μερικές ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής -και λίγες ημέρες πριν την προθεσμία της 30ής Ιουνίου: Οι τίτλοι για τις ελπίδες γρήγορης συμφωνίας που διαψεύστηκαν εναλλάσσονται με αναφορές στον «χρόνο που τελειώνει».
Όταν 800 πρόσφυγες πνίγηκαν διασχίζοντας τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη, τον περασμένο Απρίλιο, οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν μέτρα. Δυο μήνες και κάτι αργότερα, οι προσπάθειες για πραγματική μεταρρύθμιση έχουν αποτύχει ενώ, όπως γράφει το «Spiegel», έφεραν στο φως μερικά σκοτεινά ηθικά ζητήματα.
Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκονται οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα, μερικές ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής -και λίγες ημέρες πριν την προθεσμία της 30ής Ιουνίου: Οι τίτλοι για τις ελπίδες γρήγορης συμφωνίας που διαψεύστηκαν εναλλάσσονται με αναφορές στον «χρόνο που τελειώνει».
O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ τη δέσμευσή του «να μπει ένα τέλος στις απαράδεκτες μεταξύ συμμάχων πρακτικές του παρελθόντος» που σχετίζονται με την κατασκοπεία, γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία.
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 09:50

ΗΠΑ: Διχάζει η σημαία του αμερικανικού Νότου

Συντάκτης:
Η εν ψυχρώ δολοφονία εννέα ανθρώπων σε εκκλησία Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας από τον 21χρονο λευκό ρατσιστή Ντίλαν Ρουφ αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει στις ΗΠΑ ένας δημόσιος διάλογος αναφορικά με τη χρήση της σημαίας της Συνομοσπονδίας, λάβαρου των δουλοκτητικών Πολιτειών του αμερικανικού Νότου κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε οριστικά απόψε, έπειτα από τη διεξαγωγή μιας τελευταίας ψηφοφορίας, το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου για τις υπηρεσίες πληροφοριών, το οποίο στήριξε η γαλλική κυβέρνηση στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 01:50

Εις θάνατον ο βομβιστής της Βοστώνης

Συντάκτης:
Ο βομβιστής της Βοστώνης Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ απολογήθηκε την Τετάρτη, λίγο πριν ο δικαστής επιβεβαιώσει την καταδίκη του σε θάνατο.

Ο Τσαρνάεφ είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον προηγούμενο μήνα από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης.

Εν μέσω της κορύφωσης της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων-δανειστών, η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo κυκλοφορεί την Τετάρτη με πρωτοσέλιδο τίτλο «Σώστε την Ευρώπη, Πνίξτε έναν Έλληνα» δίπλα σε σκίτσο που εμφανίζει την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να επιχειρεί να πνίξει έναν Έλληνα βυθίζοντας το κεφάλι του σε έναν κουβά νερό.