Κόσμος
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 16:00
Ντιτρόιτ: Πυροβολισμοί σε γήπεδο μπάσκετ- Ενας νεκρός, 9 τραυματίες
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας άνθρωπος έπεσε νεκρός και εννέα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κατά την διάρκεια γιορτής σε γήπεδο μπάσκετ στο Ντιτρόιτ, στην οποία παρευρίσκονταν πολλά παιδιά.
Ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι αναζητεί τους υπόπτους για την επίθεση αυτή.
Ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι αναζητεί τους υπόπτους για την επίθεση αυτή.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 16:00
Ινδία: 94 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 94 κάτοικοι μιας παραγκούπολης στο Μουμπάι πέθαναν, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μετά από την κατανάλωση ενός τοξικού, αυτοσχέδιου αλκοολούχου ποτού. Μάλιστα, περισσότεροι από 45 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 15:50
Ινδία: Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα-Στην πρώτη γραμμή ο πρωθυπουργός
Συντάκτης: Eidisis.grΜε τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στην πρώτη γραμμή, τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους δρόμους της ινδικής πρωτεύουσας να μετατρέπονται σε μία θάλασσα από πολύχρωμα στρώματα, ξεκίνησε την Κυριακή η συνεδρία γιόγκα στο Νέο Δελχί.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 15:50
Αλβανία: Σε ήρεμο κλίμα οι κρίσιμες δημοτικές εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΔιεξάγονται σήμερα Κυριακή στην Αλβανία οι δημοτικές εκλογές. Οι φετινές δημοτικές εκλογές διεξάγονται με τη νέα διοικητική διαίρεση που χωρίζει τη χώρα σε 61 δήμους, από περισσότερους από 350 δήμους και επαρχίες στα προηγούμενα χρόνια.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 13:50
Γερμανία: Συνελήφθη δημοσιογράφος του Al Jazeera
Συντάκτης: Eidisis.grΔιακεκριμένος δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera με έδρα το Κατάρ συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο του Βερολίνου έπειτα από αίτημα των αρχών της Αιγύπτου, σύμφωνα με δικηγόρο του δικτύου, ενέργεια που ο τελευταίος χαρακτήρισε ως μέρος μιας καταστολής του Καΐρου στο δίκτυο.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 12:50
Νότια Κορέα: Τρία νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε τρία νέα κρούσματα του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής), επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού αυτού τις τελευταίες ημέρες.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 12:50
Ομπάμα: Κατηγορεί το λόμπι των όπλων ότι «ελέγχει» το Κογκρέσο
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε την απάθεια του κόσμου που σε συνδυασμό με τον στενό «έλεγχο» που ασκεί στο Κογκρέσο η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA), το πανίσχυρο αμερικάνικο λόμπι των όπλων, παρεμποδίζουν την υιοθέτηση αυστηρότερης νομοθεσίας για τα όπλα.
Η 26χρονη Ελίζαμπεθ από την Ερυθραία και η 27χρονη Ραουάν από τη Συρία δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και ας βρέθηκαν και οι δύο πρόσφατα στα Δωδεκάνησα, ως πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό της προσφυγιάς τους.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 09:50
Γιώργος Τσαρμπόπουλος: «Η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων για εύκολες λύσεις ευνοεί την ατζέντα της Ακροδεξιάς»
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 15 νέες συγκρούσεις ξέσπασαν ή αναζωπυρώθηκαν την τελευταία πενταετία, λέει στο «Βήμα» ο Γιώργος Τσαρμπόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, εξηγώντας τον αριθμό-ρεκόρ των προσφύγων το 2014.
Ενα «παράθυρο» για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου έχει ανοίξει, όπως συμφώνησαν ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου την Παρασκευή, αλλά όσα κερδίζει η Ελλάδα από το «μισάνοιγμα» αυτού του παραθύρου, τα χάνει μ.