Κόσμος
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 15:50
Μπαν Κι Μουν: Οχι στρατιωτική βία για επίλυση του μεταναστευτικού
Συντάκτης: Eidisis.grΗ προσφυγή στη βία δεν αποτελεί λύση για την τραγωδία των μεταναστών στη Μεσόγειο, διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 13:50
Λευκός Οίκος: Χιούμορ και «καρφιά» Ομπάμα στο δείπνο ανταποκριτών
Συντάκτης: Eidisis.grΣε μια βραδιά κατά την οποία «η Ουάσινγκτον εξυμνεί τον εαυτό της», όπως την αποκάλεσε χαριτολογώντας ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεδίπλωσε το χιούμορ του βάζοντας στο στόχαστρο φίλους και εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων και των επίδοξων διαδόχων του στον Λευκό Οίκο.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 12:50
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νεπάλ - Ξεπερνούν τους 1.800 οι νεκροί από τον σεισμό
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση του Νεπάλ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η κυβέρνηση της χώρας απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια, μετά τον ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του τουλάχιστον 758 νεκρούς.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 12:50
CNN: Το FBI ερευνά σχέδιο επίθεσης του ISIS στο Λος Αντζελες
Συντάκτης: Eidisis.grΑξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Λος Άντζελες διέψευσε σήμερα την πληροφορία που είχε μεταδώσει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ερευνά μια ενδεχόμενη συνωμοσία του Ισλαμικού Κράτους για τη διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης στην Καλιφόρνια.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 11:50
Κάλπες στο Καζακστάν: Βέβαιη η επανεκλογή Ναζαμπάγεφ
Συντάκτης: Eidisis.grΆνοιξαν στις 04:00 (ώρα Ελλάδας) τα εκλογικά τμήματα στο Καζακστάν για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Νουρσουλτάν Ναζαμπάγεφ έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένη εκ των προτέρων τη νίκη, για πέμπτη φορά.
Η διαδικασία στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής 9,5 εκατ.
Η διαδικασία στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής 9,5 εκατ.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 11:50
Κατεχόμενα: Δεύτερος γύρος εκλογών - Μονομαχία Ερογλου-Ακιντζί
Συντάκτης: Eidisis.grΚλίμα πόλωσης επικρατεί στα Κατεχόμεν εν όψει του δευτέρου γύρου των «προεδρικών εκλογών». Οι τελευταίες εξελίξεις εμφανίζουν τον Μουσταφά Ακιντζί πιο κοντά στη νίκη.
Όπως έχει ανακοινωθεί στα Κατεχόμενα, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 8 το βράδυ.
Όπως έχει ανακοινωθεί στα Κατεχόμενα, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 8 το βράδυ.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 09:00
«Ο Χάρος είναι κομπλέ» - Κύκλωμα ΕΛ.ΑΣ.-ΕΥΠ με δουλεμπόρους
Συντάκτης: Eidisis.gr«Κάλυψη» από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ φέρεται να έχουν δουλεμπορικά κυκλώματα που «πνίγουν» καθημερινά δεκάδες παράτυπους μετανάστες. Τη στιγμή που περνούν καθημερινά από το Ανατολικό Αιγαίο κατά δεκάδες, με σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι αρμόδιες υπηρεσίες της.
Αδύναμα και γενικόλογα είναι τα μέτρα που αποφάσισαν οι «28» στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για τη μετανάστευση αργά την Πέμπτη. Ειδικότερα για την Ελλάδα και την Ιταλία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προβλήματος, τα μέτρα αυτά θα κάνουν ελάχιστη διαφορά.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 09:00
Τζον Μπερντ: Ο άστεγος που έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας
Συντάκτης: Eidisis.grΕύκολα θα έλεγε κανείς ότι κάθε συζήτηση με τον Τζον Μπερντ, τον ιδρυτή του βρετανικού «Big Issue», που εδώ και 25 χρόνια είναι η «ναυαρχίδα» του παγκόσμιου κινήματος περιοδικών δρόμου, είναι μια παράσταση.
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 09:00
Γκόρντον Χάουλντεν: «Το Πεκίνο αναλαμβάνει τον ρόλο της μεγαλύτερης οικονομίας στη Γη»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Είναι η πρώτη φορά μετά την ανάδειξη των ΗΠΑ σε παγκόσμια δύναμη και την εποχή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στο απόγειό της που υπάρχουν τόσο φιλόδοξα σχέδια για μεγάλα έργα σε παγκόσμιο επίπεδο» λέει στο «Βήμα» ο Γκόρντον Χάουλντεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Κίνας και καθηγητής Πολιτικής Επιστήμ.