espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 8:29:34 μμ

Κόσμος

Νεοσυντηρητικοί Αμερικάνοι στο Κογκρέσο, γεράκια στο Ισραήλ, και κυρίως σουνίτες μουσουλμάνοι, με πρώτους την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, βλέπουν τον χειρότερο εφιάλτη τους να γίνεται πραγματικότητα.

Η ιστορική προσέγγιση ΗΠΑ-Ιράν, με μια συμφωνία για τα πυρηνικά σχεδόν έτοιμη, απειλεί τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

Περίπου 300 Κούρδοι οι οποίοι μετέβαιναν στο Χαλέπι και στη Δαμασκό για να πάρουν τους μισθούς τους απήχθησαν από ισλαμιστές αντάρτες, ανέφερε κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι και ένας εκπρόσωπος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ομάδα καλλιτεχνών τοποθέτησε προτομή του Έντουαρντ Σνόουντεν σε πάρκο του Μπρούκλιν, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Αρχών, που φρόντισαν να την απομακρύνουν γρήγορα από το σημείο.

Η προτομή τοποθετήθηκε τα χαράματα πάνω σε μια κολόνα του «Μνημείου των Μαρτύρων του Πλοίου Φυλακή» που τιμά τη μνήμη των 11.500 αμερικανών αιχμαλώτων πολέμου που πέθαναν σε βρετανικά πλοία στη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας (1775-1783).

Σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Κίνα σε εργοστάσιο παραγωγής παραξυλένιου, ενός χημικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών και πολυεστερικών προϊόντων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες.
Η σφοδρή καταιγίδα η οποία σάρωσε το Μπανγκλαντές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν δύο διεμφυλικά άτομα που επέστρεφαν από μία γιορτή στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ενώ απήγαγαν και βίασαν ομαδικά ένα τρίτο.

Στο Πακιστάν υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο ευνούχοι, ή χίζρας όπως λέγονται στα Ουρντού, ερμαφρόδιτοι, διεμφυλικοί και παρενδυτικοί, άτομα που συχνά εξωθούνται στην επαιτεία ή την πορνεία, ενώ άλλοι συμμετέχουν σε θεάματα με χορό και τραγούδι.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σαρώνουν εδώ και δέκα ημέρες το βόρειο τμήμα της Χιλής, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις που καταπλάκωσαν ολόκληρα χωριά, έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ενώ 120 άνθρωποι αγνοούνται και 30.000 έχουν πληγεί, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που καταρτίστηκε το βράδυ της Κυριακής.
Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 21:50

Επεκτείνει τον φράχτη με την Τουρκία η Βουλγαρία

Συντάκτης:
Ενα νέο συνοριακό τείχος με την Τουρκία, με σκοπό να προστατεύσει την είσοδο και όχι την έξοδο αυτή τη φορά, υψώνει με εντατικούς ρυθμούς η Βουλγαρία.

Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική - και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο εισροής τζιχαντιστών τρομοκρατών - η Ευρώπη ενισχύει τα μέτωπά της, ακόμη και στην πρώην σοβιετική Βουλγαρία, όπου μέχρι πριν από περίπου δυο δεκαετίες η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η «διασπορά» των πολιτών της, σχολιάζουν οι New York Times.

Περίπου 300 Κούρδοι οι οποίοι μετέβαιναν στο Χαλέπι και στη Δαμασκό για να πάρουν τους μισθούς τους απήχθησαν από ισλαμιστές αντάρτες, ανέφερε κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι και ένας εκπρόσωπος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προετοιμάζει το κρίσιμο οικονομικό σχέδιο για την επόμενη τριετία με προτεραιότητα την εξοικονόμηση 10 δις ευρώ. Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η κεντροαριστερά εμφανίζεται συρρικνωμένη, μεταδίδει Deutsche Welle.