Κόσμος
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 16:00
Μπήκε κρυφά στο κουφάρι του Costa Concordia και τράβηξε βίντεο
Συντάκτης: Eidisis.grΤο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia έχει ρυμουλκηθεί, μετά από μία πολύ δύσκολη επιχειρήση, στο λιμάνι της Γένοβας για διάλυση -και θα περίμενε κανείς πως θα βρισκόταν υπό αυστηρή φύλαξη.
Κάποιος οπερατέρ όμως δεν πτοήθηκε, και κατάφερε να ανέβει στο πλοίο, να τραβήξει βίντεο με την περιηγήσή του για εννέα λεπτά και να το αναρτήσει στο Διαδίκτυο.
Κάποιος οπερατέρ όμως δεν πτοήθηκε, και κατάφερε να ανέβει στο πλοίο, να τραβήξει βίντεο με την περιηγήσή του για εννέα λεπτά και να το αναρτήσει στο Διαδίκτυο.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 15:50
Εκτεταμένο μπλακ-άουτ στο Άμστερνταμ, ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΕκτεταμένη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και σε παρακείμενες περιοχές την ώρα που η ολλανδική εταιρεία ηλεκτροδότησης TenneT ανέφερε υπερφόρτωση των γραμμών του δικτύου. Το αεροδρόμιο της πόλης Σίπχολ ματαίωσε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 15:50
Στο στόχαστρο η Lufthansa-Φόβοι για πλήγμα στο κύρος της μετά την συντριβή
Συντάκτης: Eidisis.grΤο σκάφος δεν είχε τεχνικά προβλήματα, τα μέτρα ασφαλείας είχαν τηρηθεί όπως προβλεπόταν, αλλά τελικά η πτήση 4U 9525 της Germanwings συνετρίβη -όπως φαίνεται, πιθανότατα εσκεμμένα- στις γαλλικές Άλπεις: Η μητρική εταιρεία, ο αεροπορικός κολοσσός της Lufthansa, ανησυχεί για το πλήγμα στην εικόνα του.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 13:50
Εύρημα στο σπίτι του συγκυβερνήτη «δείχνει» ψυχολογικά προβλήματα
Συντάκτης: Eidisis.grΚαθώς η έρευνα για τη συντριβή της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις εστιάζει πλέον στον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, νέες αναφορές θέλουν την αστυνομία να έχει βρει στο σπίτι του 28χρονου στοιχεία που δείχνουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 13:50
Βυθίζεται στο χάος η Μέση Ανατολή - Φλεγόμενο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας-Ιράν η Υεμένη
Συντάκτης: Eidisis.grΟ κύβος ερρίφθη: Η Σαουδική Αραβία ηγείται ομάδας σουνιτικών χωρών που πλέον επεμβαίνουν στρατιωτικά (μέχρι στιγμής με επιδρομές) στην Υεμένη για να αποτρέψει την προέλαση των σιιτών ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 12:50
ΗΠΑ: Κατέρρευσε έπειτα από ισχυρή έκρηξη κτίριο στο Μανχάταν (video)
Συντάκτης: Eidisis.grΙσχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο του Ίστ Βίλατζ, στο Μανχάταν το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα). Το τετραώροφο κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, τουλάχιστον ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, τουλάχιστον ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 11:50
Ψάχνοντας το μυαλό του Αντρέας Λούμπιτς: Στοιχεία βρίσκονται, εξήγηση όχι
Συντάκτης: Eidisis.grΤα περιμένε κανείς όλα, εκτός από αυτό: Η αποκάλυψη ότι το αεροσκάφος της Germanwings, χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα και πετώντας σε ήπιες καιρικές συνθήκες, δεν έπεσε αλλά ουσιαστικά καταρρίφθηκε από τον ίδιο τον συγκυβερνήτη έχει αφήσει την υφήλιο μουδιασμένη.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 11:50
Υεμένη: Συνεχίζονται οι σαουδαραβικές επιδρομές κατά των ανταρτών
Συντάκτης: Eidisis.grΜαχητικά της σαουδαραβικής αεροπορίας έπληξαν το κτιριακό συγκρότημα της προεδρίας στη Σαναά της Υεμένης, η οποία έχει καταληφθεί από τους αντάρτες Χούτι, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις για εκδίωξη των ανταρτών.
Επιδρομές έγιναν νωρίτερα και σε επαρχίες στο βορρά, όπου έχουν τη βάση τους οι Χούτι.
Επιδρομές έγιναν νωρίτερα και σε επαρχίες στο βορρά, όπου έχουν τη βάση τους οι Χούτι.
Η στρατιωτική βάση είναι ανοιχτή για τους ξένους μόνο μία μέρα κάθε χρόνο, και μόνο για τους βετεράνους, τις οικογένειές τους και λίγους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί τους. Εβδομήντα χρόνια από τη φοβερή μάχη, 26 Αμερικανοί που πολέμησαν εκεί επέστρεψαν εφέτος στο Ιβο Τζίμα, για να τιμήσουν την επέτειο.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 01:50
O συγκυβερνήτης έριξε συνειδητά το Airbus στις Αλπεις
Συντάκτης: Eidisis.grΕπιβεβαιώνει η γενική εισαγγελία της Γερμανίας τις πληροφορίες ότι τη στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου της Germanwings βρισκόταν ένας πιλότος στο πιλοτήριο. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα αναφέρει ότι δεν είναι γνωστό ποιος από τους δύο βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο.