espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 4:47:47 πμ

Κόσμος

Οι αντάρτες που πολεμούν εναντίον του προέδρου της Υεμένης κατέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, την αεροπορική βάση του Αλ-Άναντ, τη σημαντικότερη της χώρας στο νότο. Η βάση βρίσκεται προς το Άντεν, όπου έχει καταφύγει ο πρόεδρος, και μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ.
Ο πατέρας τους τα εγκατέλειψε στον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, λέγοντάς τους «μείνετε εδώ μέχρι να σας βρει η μητέρα σας». Όμως τα τρία αδέλφια, ηλικίας τεσσάρων, πέντε και επτά ετών, μπόρεσαν να επιστρέψουν σύντομα στο σπίτι τους χάρη στο Twitter.
Σε εκατοντάδες κομμάτια, σκορπισμένα σε απρόσιτο σημείο των γαλλικών Άλπεων, έχει διαλυθεί το αεροσκάφος της Germanwings, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα μέλη των δυνάμεων που έχουν εικόνα από αέρος. Οι επιχειρήσεις των συνεργείων να φτάσουν στο σημείο και να ξεκινήσουν την περισυλλογή των σορών ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της Τετάρτης.
Η ΕΕ και η Κούβα συμφώνησαν «να επιταχύνουν τον ρυθμό» των διαπραγματεύσεων για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, τις οποίες ελπίζουν να ολοκληρώσουν έως το τέλος του 2015, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ηρωας της ρωσικής Ακροδεξιάς, κήρυκας του «ορθόδοξου, τσαρικού εθνικισμού» και πρώην διοικητής στο αντάρτικο, ο 45χρονος Ιγκόρ Στρέλκοφ λέει με υπερηφάνεια ότι είναι «ο άνθρωπος που άρχισε τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία».
Tο υπουργείο Μεταφορών της Αυστρίας απαγόρευσε στους οδηγούς της χώρας να χρησιμοποιούν τα γράμματα «IS», τη συντομογραφία δηλαδή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Islamic State (Ισλαμικό Κράτος), στις πινακίδες κυκλοφορίας που διαμορφώνονται βάσει του προσωπικού γούστου του ιδιοκτήτη οποιουδήποτε οχήματος.
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 02:50

Ακυρώνονται πτήσεις της Germanwings

Συντάκτης:

Ακυρώνονται πτήσεις της Germanwings, έπειτα από την άρνηση πιλότων και μελών πληρώματος της εταιρείας να μπουν στα αεροσκάφη.

Το σπάνιο αυτό γεγονός, το οποίο συζητείται στην αεροπορική κοινότητα της Ευρώπης, παραδέχθηκε νωρίτερα η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η αμερικανική μάχιμη δύναμη στο Αφγανιστάν, που αριθμεί σήμερα 9.800 άνδρες, δεν θα μειωθεί έως τα τέλη του 2015, κατόπιν αιτήματος του αφγανού προέδρου Ασράφ Γάνι, ο οποίος συναντήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.
«Δεν μπορούμε να βασίζουμε τη διπλωματία μας σε κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον τα επόμενα, πολλά χρόνια» δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα απορρίπτοντας την μετεκλογική απόπειρα Νετανιάχου να ανασκευάσει την εμπρηστική «αποκήρυξη» της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Οι μαθητές και καθηγητές του λυκείου της μικρής γερμανικής πόλης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο οποίο φοιτούσαν οι 16 έφηβοι που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, ξέσπασαν σε κλάματα όταν συνειδητοποίησαν ότι οι συμμαθητές τους και δύο καθηγητές τους είναι μεταξύ των θυμάτων.