espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 8:07:13 μμ

Κόσμος

Όλο και πιο ευαίσθητη γίνεται η επικείμενη επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεντζαμίν Νετανιάχου στις ΗΠΑ:

Μετά τις επικρίσεις για την αποδοχή της «αυθαίρετης» πρόσκληση που του είχαν απευθύνει οι Ρεπουμπλικανοί στην Ουάσινγκτον, και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, τώρα αρνείται πρόσκληση για συνάντηση με Δημοκρατικούς γερουσιαστές.
Οι μάχες στα ανατολικά της Ουκρανίας μπορεί να έχουν κοπάσει, ωστόσο τα βαρέα όπλα δεν αποσύρονται και ο φόβος επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο οι φιλορώσοι αντάρτες να στραφούν προς τη Μαριούπολη, ένα σημαντικό λιμάνι με περίπου 500.000 κατοίκους.
Τρία βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν κατόπιν σύγκρουσης του τρένου με φορτηγό στη νότια Καλιφόρνια. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και διασώστες προσφέροντας επί τόπου τις πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 30 επιβάτες.
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 01:00

To FBI επικηρύσσει με 3 εκατ. δολάρια Ρώσο χάκερ

Συντάκτης:
To FBI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ανταμείψει με το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό, σύλληψη και καταδίκη του Ρώσου χάκερ, Ευγκένι Μιχαήλοβιτς Μπογκάτσεφ.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου σε εστιατόριο σε πόλη της ανατολικής Τσεχίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο φερόμενος ως δράστης είναι επίσης νεκρός.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 23:50

Γερμανία: Ο καπιταλισμός είναι η αιτία της φτώχειας

Συντάκτης:
Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θεωρεί ότι ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας και η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, Τρίτη «θα κάνω τα πάντα εντός των δυνάμεών μου» για να εμποδιστεί η επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο ίδιος θεωρεί ότι το αμερικανό Κογκρέσο είναι «το τελευταίο οχυρό» για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 22:50

Ελβετοί σε αναζήτηση φθηνής πίτσας από τη Γερμανία

Συντάκτης:
Η απόφαση της Ελβετίας να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ έφερε κάποιες απροσδόκητες και μάλλον αστείες συνέπειες... στις πιτσαρίες. Ελβετοί που θέλουν να αγοράζουν φθηνά πίτσες, τις παραγγέλνουν από πιτσαρίες στη γειτονική Γερμανία αλλά, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, οι Αρχές έχουν αγανακτίσει με αυτή την κατάσταση.
Ενας μικρός σκύλος τρέχει πανικόβλητος με μία εφημερίδα, το Charlie Hebdo, στο στόμα. Τρέχει να σωθεί από ένα μάτσο λυσσασμένους σκύλους που τον έχουν πάρει στο κυνήγι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι μορφές του πρώην γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και του Πάπα.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 19:50

Τσεχία: Πυροβολισμοί σε εστιατόριο με οκτώ νεκρούς

Συντάκτης:
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου σε εστιατόριο σε πόλη της ανατολικής Τσεχίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο φερόμενος ως δράστης είναι επίσης νεκρός.