espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 10:23:36 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 20:00

Ντονέτσκ: 500 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο

Συντάκτης:

Σχεδόν 500 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε ένα ορυχείο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία εξαιτίας διακοπής της ηλεκτροδότησης η οποία προκλήθηκε από τους βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Οι κουρδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της συριακής πόλης Κομπάνι κοντά στην τουρκική μεθόριο εκδιώκοντας την τελευταία ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες σφοδρών συγκρούσεων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Syriza, Podemos - venceremos» (ΣΥΡΙΖΑ, Podemos - θα νικήσουμε) φώναξε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, αρχηγός του αριστερού Podemos την Κυριακή, σε συγκέντρωση του ισπανικού αριστερού κόμματος στη Βαλένθια. «Λίγοι παρακολουθούσαν τόσο στενά τις εκλογές στην Ελλάδα όσο οι Ισπανοί, πολλοί εκ των οποίων είδαν αυτή την προεκλογική περίοδο ως το πρελούδιο των δικών τους επικείμενων εκλογών.
Την ετοιμότητά τους να ακούσουν και να συζητήσουν τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενοι στις εργασίες του Eurogroup στις Βρυξέλλες -υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Τουρκικό δικαστήριο κάλεσε το Facebook να μπλοκάρει έναν αριθμό σελίδων που κρίθηκαν προσβλητικές για τον προφήτη Μωάμεθ απειλώντας να σταματήσει την πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης αν αυτό δεν συμμορφωθεί, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις της, δηλώνει η εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον την επομένη της εκλογικής επικράτησης ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πρέσβεις των 28 χωρών-μελών του NATO και η ουκρανική κυβέρνηση θα συνεδριάσουν εκτάκτως τη Δευτέρα, μετά από αίτημα του Κιέβου, με αφορμή τη νέα έκρηξη βίας στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι συνεχάρη τη Δευτέρα τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.

«Αγαπητέ κύριε Τσίπρα.
Η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτόνησε τη Δευτέρα στον καθεδρικό ναό του Γιορκ την πρώτη γυναίκα επίσκοπο, στη διάρκεια ιστορικής τελετής που πραγματοποιείται 20 χρόνια μετά τις πρώτες χειροτονίες γυναικών ιερέων.

Η αιδεσιμότατη Λίμπι Λέιν -το πλήρες όνομά της είναι Ελίζαμπεθ Τζέιν Χόλντεν Λέιν- είχε οριστεί τον Δεκέμβριο για τον επισκοπικό θώκο που δίνεται πρώτη φορά σε γυναίκα ιερέα από την ίδρυση της Αγγλικανικής Εκκλησίας το 1534 από τον βασιλιά Ερρίκος Η'.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικές προόδους και τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα.